Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka iz zraka

VIDEO Ruski vojnici kopali rovove u Černobilu? "Ovo je potpuno zanemarivanje ljudskog života"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragovi tenkova te nešto što izgleda kao rovovi vide se na snimci iz zraka.

Ruski zapovjednici naredili su svojim trupama da kopaju rovove blizu Černobila, u radioaktivnoj Crvenoj šumi. Barem tako tvrdi ukrajinsko ministarstvo obrane, koje je na Twitteru objavilo snimku drona koja pokazuje i rovove i tragove tenkova, snimljene u ožujku.  

Pročitajte i ovo Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva Dmitri Peskov prekid vatre Rusija ne vidi smisao mirovne konferencije u Švicarskoj: "To je posve nemoguće"

"Potpuno zanemarivanje ljudskog života, čak i svojih podređenih. Tako izgleda zemlja ubojica", napisali su uz objavu.

Crvena šuma nalazi se samo 500 metara od nuklearne elektrane u Černobilu, mjesta strašne nuklearne katastrofe 1986., kada je eksplodirao reaktor 4. Crvena šuma nazvana je tako zato što su borovi pocrvenjeli od radijacije koju su apsorbirali nakon nesreće.

BBC je podijelio snimku ukrajinskog ministarstva, ali nisu mogli potvrditi autentičnost. No prije tjedan dana svjetski mediji objavili su tvrdnje ukrajinske strane da su se pojedini ruski vojnici koji su bili u Černobilu prijavili u bolnicu zbog radijacijske bolesti, nakon što su se povukli s tog područja, koje su zauzeli već prvog dana invazije, 24. veljače. Djelatnici nuklearke rekli su Reutersu kako su se Rusi u oklopnim vozilima kretali kroz Crvenu šumu bez ikakve zaštite, dižući usput čestice radioaktivne prašine.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene