Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija događaja

Prije eksplozije čulo se turiranje: Od snažne detonacije letjele su cigle, a onda su se začuli jauci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba poginula, a više njih je povrijeđeno u eksploziji do koje je došlo na benzinskoj pumpi kod graničnog prijelaza Šepak nedaleko Zvornika u BiH.

Stravičnu eksploziju izazvalo je oko 25.000 litara plina koje su ispuštene iz točilice za plin nakon što je u cijev plinovoda udario automobil. Do udara je došlo u ponedjeljak ujutro, oko 10 sati, na pumpi "Nešković". Za sada neimenovani muškarac ušao je u parkirani automobil i krenuo s vožnjom unazad. Vozilo je prešlo ivičnjak i udarilo u točilicu za plin.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Eksplozija u Sjevernoj Irskoj TRAGEDIJA U IRSKOJ Raste broj poginulih u eksploziji benzinske pumpe, među njima je i petogodišnja djevojčica: "Ovo je najmračniji dan za našu zemlju"

Svjedoci ovog događaja su kazali da se vidjelo oštećenje na cijevi za točenje plina, kao i da u zrak odlazi velika količina tog energenta. S obzirom na to da je plin nevidljiv, a za nekoliko minuta se stvorila bijela dimna zavjesa koja je 'progutala' benzinsku pumpu, pretpostavlja se da je došlo i do curenja dušika.

Promet se i dalje odvijao neometano cestom uz benzinsku pumpu. Tek 15 minuta kasnije, bijeli dim je postao toliko gust da se više ništa moglo vidjeti. Građani su stajali na udaljenosti koju su procijenili sigurnom i šokirano promatrali što se događa.

Stakla su se zaledila, vrata zaglavila

U to vrijeme stakla na benzinskoj pumpi su se počela lediti. Zaglavila su se vrata na zgradi benzinske pumpe, a radnici su ostali zarobljeni unutra. Uspjeli su razbiti prozor na stražnjem dijelu zgrade i kroz njega pobjeći. Otrčali su u šumu.

Trideset minuta od početka istjecanja plina i dušika, promet se pored benzinske pumpe i dalje odvijao neometano. Pola sata nakon incidenta hitne službe još uvijek nisu dobile dojavu da se nešto događa na benzinskoj pumpi.

Izbijena vrata iz štokova, letjele cigle i građa

Oko 10:40, trenutak prije eksplozije iz gustog bijelog dima začulo se turiranje automobila. A onda je uslijedio kaos - prasak, vatra i dim te ljudi koji bježe u panici. Blic piše da je detonacija bila toliko snažna da su na susjednim kućama izbijena vrata iz štokova te da su letjele cigle i dijelovi građe posvuda.

Nakon toga, čuli su se jauci ozlijeđenih i dozivanje upomoć. Benzinska pumpa sravljena je sa zemljom, jedan je muškarac poginuo, a jkoš jedan je teško povrijeđen i liječnici se bore za njegov život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene