Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne u naše ime"

Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi

Prosvjedi u SAD-u
Prosvjedi u SAD-u Afp
Aktualno Galerija Prosvjedi u SAD-u Prosvjedi u SAD-u Foto: Afp Prosvjedi u SAD-u Prosvjedi u SAD-u Foto: Afp Prosvjedi u SAD-u Prosvjedi u SAD-u Foto: Afp Prosvjedi u SAD-u Prosvjedi u SAD-u Foto: Afp +3 Prosvjedi u SAD-u Galerija 1/8 >>
Najmanje stotinu prosvjednika okupiralo je u srijedu jednu zgradu američkog Kongresa tražeći od zastupnika i administracije Joea Bidena da izvrše pritisak da se postigne prekid vatre u Gazi, koju Izrael bombardira od napada Hamasa 7. listopada.

Odjeveni u crne majice s natpisom "Židovi kažu: prekinite vatru sada" i "Ne u naše ime", sjeli su plješćući i pjevajući u rotondi zgrade Cannon, gdje se nalazi određeni broj ureda, te razvili velike transparente s natpisima "Prekid vatre" i "Pustite Gazu da živi".

Policija je privela nekoliko prosvjednika.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Za Dnevnik Nove TV Vojni analitičar o snimci napada na bolnicu u Gazi: "Dvojbene su, ako se radi o zrakoplovnom udaru, širina i dubina kratera"

"Prosvjedi unutar zgrada Kongresa nisu dopušteni", objavila je policija na platformi X.

"Upozorili smo prosvjednike da moraju prekinuti prosvjed i kada nisu poslušali, počeli smo ih uhićivati."

Pročitajte i ovo Palestinsko-izraelski sukob - 10 Štite saveznika SAD uložio veto na rezoluciju UN-a kojom se tražio prekid sukoba između Izraela i Hamasa

Prosvjed je organiziran na poziv pokreta Jewish Voice for Peace (Židovski glas za mir) koja poziva na primirje i protivi se "etničkom čišćenju Palestinaca koje provodi izraelska vlada".

Prije toga, stotine ljudi okupile su se u parku National Mall, u blizini Kapitola, tražeći od Bidenove administracije da se zauzme za prekid vatre.

Pročitajte i ovo Napadi na Gazu Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael objavio nove snimke, Bidena su uvjerili, neki drugi sumnjaju: Stravična svjedočanstva iz Gaze - "Nisam mogao stajati na nogama od užasa"

"Biden je zaista jedini koji ima moć izvršiti pritisak na Izrael u ovom trenutku, i mora iskoristiti tu moć kako bi spasio nedužne živote", rekla je Hannah Lawrence , koja je došla iz Vermonta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene