Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Vojni analitičar o snimci napada na bolnicu u Gazi: "Dvojbene su, ako se radi o zrakoplovnom udaru, širina i dubina kratera"

Vojni analitičar Ivica Mandić analizirao je snimku udara na bolnicu u pojasu Gaze.

Vojni analitičar Ivica Mandić analizirao je snimku napada na bolnicu u pojasu Gaze koju je objavio Izrael.

"Po geolociranim snimkama, očigledno je smjer udara raketa Izrael. Na snimci vidimo požar koji nije od zgrade, nego s parkinga bolnice, a sama zgrade bolnice nije pogođena", rekao je.

"Dvojbena je, ako se radi o zrakoplovnom udaru, širina i dubina kratera – radi se o metru kvadratnom, a maksimalna dubina je 30 cm. S obzirom na to da Izrael za većinu zračnih udara koristi municiju od 400 ili 900 kg eksploziva, taj bi krater bio ogroman. Mogli biste malu kuću napraviti. Na fotografijama i snimkama ne vidimo strukturna razaranja objekata u blizini, ni u crkvi ni u kompleksu bolnice nema takvih oštećenja", objasnio je Mandić.

Pročitajte i ovo Nekretnine - 3 Ovo morate znati Planirate kupiti nekretninu? Ovo obavezno provjerite prije no što krenete u investiciju

Pročitajte i ovo Palestinsko-izraelski sukob - 10 Štite saveznika SAD uložio veto na rezoluciju UN-a kojom se tražio prekid sukoba između Izraela i Hamasa

Istaknuo je i da još nisu objavljeni ključni dokazi o napadu.

"Nismo dobili slike ostatka rakete i analizu fragmenata, što je elementarno. Ne treba vam za to stručnjak, to policija radi najnormalnije, pa je pitanje manipulira li se time. To je prvo što se treba objasniti svijetu, da se razjasni tko je odgovoran za smrt velikog broja ljudi", napomenuo je vojni analitičar te dodao da ne vjeruje službenim brojkama o broju mrtvih.

"Mi bismo trebali saznati istinu jer ovakav incident može dovesti do teških i dalekosežnih posljedica jer se čitave države mogu uključiti u rat", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene