Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni traga ni glasa

Prorok sudnjeg dana netragom nestao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Harolda Campinga, koji je za jučer najavio smak svijeta, i tako već po drugi puta pogriješio, nema ni traga ni glasa.

Čelnik medijske mreže Family Radio 'nestao' je odmah nakon što se ni njegovo drugo proročanstvo o smaku svijeta nije obistinilo, javlja International Business Times. I dok se 'prorok' sakrio od javnosti i svojih sljedbenika, neke od crkava koje je prozivao da su đavolje djelo, spremne su pružiti potporu razočaranim ljudima, od kojih su neki zbog Campingovih predviđanja spali na prosjački štap.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zima zima, zube ima Zimski uvjeti iznenadili mnoge: Kako se sa snijegom i hladnoćom nose europske zemlje u kojima su uvjeti ekstremni? Slika nije dostupna Camping ne odustaje U petak stiže 'odgođeni' smak svijeta

Family Radio je, naime, platio tisuće i tisuće reklamnih plakata i drugih aktivnosti kojim su navještavali smak svijeta za subotu 21. svibnja 2011. godine te su pozivali sljedbenike da daju otkaz na poslu, a svoju ušteđevinu daruju njima te tako pomognu širenje vijesti o dolazećoj apokalipsi diljem svijeta.

>> Proroka sudnjeg dana ismijavali na Twitteru: 'Ovo je neki miran smak svijeta'

'Ostali smo bez svega', izjavila je Adrienne Martinez. Ona i suprug jedni su od sljedbenika koji su dali su otkaz i potrošili životnu ušteđevinu. Sada nemaju ništa.

U isto vrijeme neki kršćanski aktivisti i organizacije prozivaju Campinga da je naštetio kršćanstvu. 'Trebao bi se javno ispričati jer nije bio u pravu i doveo je ljude u zabludu', izjavio je baptistički čelnik s juga SAD-a Ed Stetzer, kako prenosi christianpost.

Camping je inače zgrnuo milijune na svom medijskom carstvu i najavama smaka svijeta. Iako je većina njegovu prognozu dočekala s podsmijehom, u New Yorku je nekoliko desetaka ljudi čekalo sudnji dan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene