Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u zatvoru maksimalne sigurnosti

Procurila ekskluzivna snimka Juliana Assangea iz zatvora: Osnivač WikiLeaksa vidljivo izgubio na težini

Julian Assange (Foto: AFP)
Julian Assange (Foto: AFP) Foto: Afp
RT je objavio ekskluzivnu snimke na kojoj je suosnivač WikiLeaksa Julian Assange u zatvoru maksimalne sigurnosti u Belmarshu.

Snimka prikazuje Assangea, koji je vidljivo izgubio na težini, kako razgovara s nekim, pretpostavlja se s drugim zatvorenicima.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić nema uvjetnog otpusta Horvatinčić dobio odbijenicu suda: Ne daju mu da iziđe iz zatvora, odslužio malo više od pola kazne Teretni brod - 1 Traže oslobođenje kapetana Bekavca Sindikat pomoraca apelira na Ministarstvo: "Ovo je kriminalizacija pomoraca, cijeli slučaj jako je čudan"

Kamera zatim pokazuje i ćeliju u kojoj se vide knjige i papiri razbacani po podu. Nije poznato je li upravo to Assangeova ćelija, no na početku snimke se vidi kako suosnivač WikiLeaksa ulazi u tu prostoriju, piše RT.

Snimka je objavljena samo dan nakon što je američki newsletter The Gateway Pundit objavio fotografije Assangea u zatvoru, za koje tvrde da ih im je dao zatvorenik. Novinarka Cassandra Fairbanks izjavila je kako su odlučili ne objaviti slike ćelije zbog zabrinutosti za privatnost.

Krajem svibnja Assangeovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo, pa je tako trebao biti prebačen u bolnički dio zatvora Belmarsh.

Podsjetimo, Assange je u proteklih 6 godina živio u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, no kad mu je otkazan azil, odmah je uhićen.

Do otkazivanja azila došlo je zbog takozvanih INA Papersa, tj. "INA dokumenata" koji su poslani jednom ekvadorskom parlamentarcu u kojima se ekvadorskog predsjednika Lenin Moreno optužuje za korupciju.

Postoje i sumnje da je WikiLeaks odgovoran za dijeljenje Morenovih privatnih fotografija na društvenim mrežama.

Uz to, ponovno je otvorena i o optužbi za silovanje protiv osnivača Juliana Assangea.

Aktualno Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak na mjestu strašne tragedije: "Inspektori provjeravaju kamion. Čini se da kočnice rade'' Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.r) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.r) Foto: Dnevnik.r Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Crna kronika Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak na mjestu strašne tragedije: "Inspektori provjeravaju kamion. Čini se da kočnice rade'' 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene