Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razumljiva odluka

Praško sveučilište nakon stravičnog napada donijelo tešku odluku: Otkazuje se ostatak zimskog semestra

Hitne službe na mjestu događaja
Hitne službe na mjestu događaja Foto: Afp
Kao odgovor na oružani napad u kojem je 24-godišnji student ubio 14 osoba 21. prosinca, Karlovo sveučilišta u Pragu otkazalo je ostatak tekućeg zimskog semestra.

Nakon oružanog napada u kojem je 24-godišnji student ubio 14 osoba, Karlovo sveučilište u Pragu otkazalo je ostatak tekućeg zimskog semestra.

Sva predavanja su otkazana do kraja semestra, priopćio je u petak Filozofski fakultet. Ispiti i konzultacije studenata i predavača i dalje se mogu održavati, ali samo na volonterskoj bazi.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji - 3 Tenzije na vrhuncu Beograd se ne smiruje: Studenti blokirali centar, nezadovoljni građani ispred sjedišta RIK-a

"Nesudjelovanje u završnim ispitima u siječnju 2024. neće ugroziti ničiju mogućnost da uspješno završi svoje studije", rečeno je.

Glavna fakultetska zgrada gdje je ubojica počinio zločin ostat će zatvorena "barem do kraja siječnja zbog tehničkih razloga."

Održat će se "Mjesec fakulteta" s raznim organizacijama na Trgu Jana Palacha ispred Filozofskog fakulteta, u svrhu suočavanja s tragedijom i nastavka akademskog života.

Pročitajte i ovo Zlatko Sliško, zaposlenik Zavoda za socijalnu skrb Neizdrživ odnos Javljaju se bivše kolege HDZ-ovca optuženog za obiteljsko nasilje: "Od mene je iznudio 10.000 eura"

Do petka, oko 40.000 ljudi doniralo je ukupno 49.8 milijuna kruna (2 milijuna eura) u sveučilišni fond za ranjene i rođake ubijenih.

Uz to su organizirana i druga prikupljanja sredstava.

Novinska agencija ČTK izvijestila je da je ukupno sa sveučilišnim fondom prikupljeno 63 milijuna čeških kruna do srijede navečer.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene