Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmor od buke

San vam je raditi na nenaseljenom otoku? Možete za 30.000 eura, ali samo ako volite ove životinje

Britanska grupa za divlje životinje (RSPB) traži nekoga tko će 13 mjeseci raditi na jednom od najudaljenijih otoka na svijetu, koji je nenaseljen.

Želite se odmoriti od buke i ljudi? Britanska grupa za divlje životinje (RSPB) ima rješenje. Traži nekoga tko će 13 mjeseci raditi na jednom od najudaljenijih otoka na svijetu. Plaća je između 25.000 i 27.000 funti. Otok Gough u južnom Atlantskom oceanu nenaseljen je.

Dolazak do Gougha uključuje sedmodnevnu vožnju brodom iz Južne Afrike. Rebekah Goodwill i Lucy Dorman među sedmero su stalno zaposlenih koji trenutačno rade na tom otoku.

Na otoku stanjuje i osam milijuna ptica. Posao uključuje praćenje različitih vrsta morskih ptica i zahtijeva od kandidata da se dobro prilagode životu na tom otoku.

Istraživanje na otoku Gough Istraživanje na otoku Gough - 2 (Foto: Royal Society for the Protection of Birds (RSPB))

Skupina pokušava iskorijeniti miševe koje su na Gough donijeli mornari u 19. stoljeću.

No nije sve tako bajno.

Pročitajte i ovo Otok Barlocco, Škotska - 2 Prodaje se Nenaseljeni otok po cijeni dvosobnog stana u Zagrebu do kojeg možete pješice za vrijeme oseke

"Daju nam godišnju zalihu hrane tijekom tog dvotjednog vremena preuzimanja, a mi od toga živimo ostatak godine", opisala je Dorman. Hrana se uglavnom nabavlja iz dvaju zamrzivača, koji se pune jednom godišnje.

Kandidati bi trebali imati "diplomu ili ekvivalentno iskustvo u relevantnom predmetu", kao i "iskustvo u rukovanju i praćenju divljih ptica/životinja na terenu", piše BBC.

Ako se pronalazite na takvom terenu i ne smetaju vam ptice, miševi, smrznuta hrana i velika udaljenost - rok za prijavu je do kraja ove nedjelje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene