Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sudjeluje 480 vojnika

Poljska nastavila potragu za ostacima rakete koja je ušla u njezin zračni prostor

Poljska je u subotu nastavila potragu za dijelovima vjerojatno ruske rakete koja je ušla u njezin zračni prostor u petak ujutro, objavila je poljska vojska.

"Obavještavamo da će 30. prosinca biti provedena kopnena potraga u Lublinskom vojvodstvu za mogućim ostacima objekta koji je jučer ušao u poljski zračni prostor", objavilo je operativno zapovjedništvo poljske vojske na X-u.

"Cilj potrage je da se definitivno potvrdi da nijedan element objekta nije ostao na poljskom teritoriju", dodaje se.

Poljski vojni dužnosnici u petak su rekli da je objekt napustio poljski zračni prostor u roku od tri minute od ulaska iz smjera poljske granice s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

"Ukrajinska strana i saveznici su potvrdili naše radarske podatke da je objekt napustio poljski teritorij", rekao je glasnogovornik zapovjedništva za Reuters.

Gotovo 480 vojnika teritorijalne obrane sudjeluje u potrazi kod grada Zamošća na jugoistoku Poljske, po zapovjedništvu.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak navečer ruskog otpravnika poslova zatraživši objašnjenje povrede poljskog zračnog prostora navođenim projektilom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene