Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna akcija

Započelo zahtjevno izvlačenje speleologa iz špilje na dubini od 1000 metara: Doznajemo detalje

Započeo transport unesrećenog speleologa u Turskoj - 2
Započeo transport unesrećenog speleologa u Turskoj - 2 Foto: HGSS
Započela je akcija transporta unesrećenog Marka Dickeyja koji je ostao zarobljen na kilometar dubine u špilji u Turskoj.

U subotu poslijepodne započeo je transport unesrećenog Amerikanca, speleologa Marka Dickeyja (40) koji je zarobljen u trećem najdubljem špiljskom kompleksu u Turskoj na tisuću metara dubine.

HGSS, koji također pomaže u akciji spašavanja, objavio je najnovije detalje.

Pročitajte i ovo Stanovnici Maroka nakon potresa Bolnice preplavljene ozlijeđenima FOTO/VIDEO Više od 1300 poginulih u potresu: Proglašena trodnevna nacionalna žalost

"Tim od 10 pripadnika HGSS-a i nekoliko pripadnika bugarske speleološke službe spašavanja Cave Rescue Bulgaria, krenuo je u transport unesrećenog Marka", napisali su HGSS-ovci o akciji u 14:30.

Pročitajte i ovo Nesigurna cesta na Žitnjaku - 1 neispravne kočnice Cesta na kojoj je poginula djevojčica godinama predstavlja opasnost: "Doživjela sam prometnu prije osam mjeseci. Božja volja je da sad s vama razgovaram"

U 19 sati spašavatelji su prešli dubinu od -920 metara gdje im se pridružilo još dvoje HGSS-ovaca.

"Dio spašavatelja HGSS-a sudjeluje u proširenju uskog prolaza na dubini od -700 metara, dok nekolicina radi na opremanju dijela transportne dionice na dubini od -300 metara. Ostatak spašavatelja HGSS-a trenutno se nalazi u bazi za komunikaciju i koordinaciju", izvijestili su.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene