Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10. obljetnica

Obilježavanje 11. rujna i bojankom za djecu u kojoj ubijaju bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika se priprema za obilježavanje 10. godišnjice terotističkih napada na New York i Washington.

Od tornjeva svjetskog trgovinskog centra u dimu do trenutka kada američki specijalci ubijaju Osamu bin Ladena. Sve to sadržava bojanka za djecu jednog američkog izdavača. Cilj je, kaže, poučiti djecu o događajima 11. rujna i njihovim posljedicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Slika nije dostupna Saznajte apsolutno sve Zavirite u najveću arhivu snimki i izvještaja o napadima 11. rujna 2001. godine

'Nema nikakve popratne poruke vezane za ovu knjigu. Ona je utemeljena na istraživanju tržišta. Utemeljena je na onome što nam ljudi kažu da žele', tvrdi izdavač Wayne Bell. Američki muslimani optužuju da ih se ponovno prikazuje u lošem svjetlu.

'Osjećamo da samo pokušava zaraditi na 10. godišnjici 11. rujna', kaže Faizan Sayed, iz Vijeća za američko islamske odnose.  Ni brojnim drugim Amerikancima bojanka se ne sviđa. Knjiga dolazi s upozorenjem da je potreban roditeljski nadzor.

Bojanka sadrži i pjesme poput Bože blagoslovi Ameriku, ali i citat bivšeg predsjednika Busha: ovakvi postupci lome čelik, ali ne mogu slomiti čeličnu američku odlučnost. Takve riječi djeca teško mogu shvatiti. Ipak prvih 10 tisuća primjeraka je rasprodano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene