Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rano ujutro

Novi potres u Crnoj Gori: Epicentar je na istom području kao i prije dva dana

seizmograf
seizmograf Foto: Getty Images
Usubotu u 6:11 sati registriran je potres manje jačine s epicentrom četiri kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić i na dubini od 14 kilometara.

Potres jačine 3,6 stupnjeva Richterove ljestvice pogodio je subotu Crnu Goru, a epicentar mu je bio na istom području gdje je prije dva dana registriran snažan potres koji je uznemirio stanovnike te zemlje, ali i cijele regije.

Kako je priopćeno iz crnogorskog seizmološkog zavoda, u subotu u 6:11 sati registriran je potres manje jačine s epicentrom četiri kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić i na dubini od 14 kilometara.

"Jačina ovog potres u žarištu iznosila je 3,6 stupnjeva Richterove ljestvice, pa ovaj potres nije mogao izazvati materijalnu štete u epicentralnom području", navode crnogorski seizmolozi.

Pročitajte i ovo Stipe Mesić komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima Nekadašnji predsjednik Stipe Mesić otvoreno o Milanovićevoj kandidaturi: "Jer ako se siluje demokracija..."

U četvrtak je Crnu Goru pogodio potres 5,4 stupnja, koji je izazvao manju materijalnu štetu u selima u općini Nikšić, te je uznemirio stanovnike Crne Gore, ali i stanovnike Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nakon tog potresa na istom području dogodilo se još 30 manjih.

Crnu Goru je u travnju 1979. godine pogodio katastrofalan potres intenziteta sedam stupnjeva Richterove ljestvice u kojem je poginula 101 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene