Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi pokusi s iranskim raketama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska vojska pristupila je u četvrtak novim raketnim pokusima u Zaljevu, prenijela je internet stranica iranske državne televizije, trećeg dana vojnih manevara koji su dodatno pojačali tenzije između Teherana i zapadnih zemalja.

"Trećeg dana manevara u Perzijskom zaljevu najvažniji događaji bili su ispaljivanje raketa kopno-more i kopno-kopno kao i rakete more-kopno", piše na Internet stranici.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Tijekom vježbi, oružane snage su ispucale torpedo Hoot, testiran u travnju 2006., koji je tada opisano kao iznimno brzo oružje u stanju pogoditi neprijateljske podmornice.

Ratna plovila Čuvara revolucije sudjelovala su u manevrima.

Iran je u srijedu najavio da je devet raketa srednjeg i dugog dometa ispaljeno u okviru manevara, posebice "Shahab 3 opremljen konvencionalnim punjenjem, težine jedne tone i dometa 2000 km", to jest dvaput duže od duljine zapadne granice između Irana i Izraela.

Ti su manevri izazvali zabrinutost Zapada.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice upozorila je u četvrtak Iran da je SAD pojačao "prisustvo" kako bi zajamčio "sigurnost" u Zaljevu i neće oklijevati braniti Izrael i njegove ostale saveznike u regiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene