Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro još brža verzija

Njemački mediji nahvalili ruski MiG: ''Brži je od bilo kojeg zapadnog aviona''

Brzi ruski vojni avioni (Foto: AFP)
Brzi ruski vojni avioni (Foto: AFP) Foto: Afp
Njemački mediji nahvalili su ruski vojni zrakoplov MiG-31 - tvrde da je brži od bilo kojeg aviona zapadnih snaga, čak i od američkog lovca F-15.

S brzinom većom od 3.000 km/h, modernizirani ruski MiG-31 brži je i od američkog borbenog lovca F-15. U usporedbi sa suvremenim višenamjenskim lovcima, MiG-31 je ''pravi presretač“, navodi njemački list Focus.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Podsjetili su da je taj ruski MiG razvijen u vrijeme Sovjetskog Saveza, a u ruskim zračnim snagama nalazi se od 1981. godine. ''Doduše, MiG-31 je moderniziran i opremljen, na primjer, novim radarima i oružjem'', piše Focus.

Već je u tijeku razvoj 'nasljednika' aviona MiG-31. "MiG-41 bi trebalo biti još brži i razvijati brzinu do 4.500km/h. Međutim, stručnjaci smatraju da on neće zamijeniti MiG-31 prije 2030. godine."

Podsjetimo, Rusija je nedavno predstavila još jedan modernizirani vojni avion - superbombarder Tu-160M2. Također se radi o poboljšanoj verziji već postojećeg zrakoplova ruske ratne zračne flote.

Novi ruski superbombarder trebao bi prvi put poletjeti sljedeće godine, a u masovnoj bi se proizvodnji mogao naći 2021.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene