Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznad Barentsovog mora

Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Prelet MiG-21 aviona
Prelet MiG-21 aviona Foto: Afp
Borbeni avion MiG-31 spriječio je američke bombardere u prelasku ruske granice.

Ruski borbeni avion MiG-31 nije dopustio dvama bombarderima B-1B američkog ratnog zrakoplovstva da prijeđu rusku granicu, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane.

"Dana 24. ožujka, grupa aviona koja se približavala državnoj granici Ruske Federacije otkrivena je pomoću ruskih sredstava za nadzor zračnog prostora iznad Barentsovog mora. Kako bi se identificirao zračni cilj i spriječilo kršenje državne granice Rusije, u zrak je podignut borbeni avion MiG-31", navedeno je u priopćenju koje je prenijela Ria.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Odgovorio Plenkoviću Milanović: ''Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo''

Posada ruskog aviona utvrdila je da se radi o paru strateških bombardera B-1B američkog ratnog zrakoplovstva. Kako se MiG-31 približavao, američki su zrakoplovi promijenili brzinu leta te su se okrenuli i udaljili od ruske granice.

"Ruski avion sigurno se vratio na zračnu bazu. Nije počinjeno kršenje državne granice Rusije", objavljeno je.

Ministarstvo je istaknulo da je let borbenog aviona proveden u skladu s međunarodnim pravilima za korištenje zračnog prostora iznad neutralnih voda i u skladu s sigurnosnim mjerama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene