Obavijesti Video Pretražite Navigacija
66 ozlijeđenih

Rutinska misija pretvorila se u masakr: Vojska dronom gađala naoružane bande, a pogodila selo i ubila 85 ljudi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vojska je gađala parovojne bande, a pogodili civile u selu koji su slavili. Poginulo je najmanje 85 ljudi.

U napadu bespilotne letjelice nigerijske vojske slučajno je ubijeno najmanje 85 civila u selu u sjeverozapadnoj državi Kaduna, rekli su dužnosnici.

Predsjednik Bola Ahmed Tinubu u utorak je naredio istragu nakon što je vojska priznala da je jedan od njezinih dronova usmjerenih na naoružane skupine slučajno pogodio selo Tudun Biri u nedjelju dok su stanovnici slavili muslimanski blagdan.

Pročitajte i ovo Vanja Rekonstrukcija otmice Cure stravični detalji o ubojstvu djevojčice Vanje: Sve je započelo prodajom stana?

Vojska nije dala nikakve brojke o žrtvama, ali lokalno stanovništvo je reklo da je ubijeno 85 ljudi, među kojima su mnogi žene i djeca.

Nacionalna agencija za upravljanje hitnim situacijama (NEMA) objavila je da je do sada pokopano 85 osoba, a još 66 se nalazi na liječenju u bolnici.

Nigerijske oružane snage često koriste zračne napade u borbi protiv militantnih skupina na sjeveru zemlje gdje se s džihadistima sukobljavaju više od desetljeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašno! U autu pronašli teško ozlijeđenu bebu, vozač pobjegao, a onda je šokirao policiju: "Ja sam otac!"

Predsjednik Tinubu poručio je kako se radi o uznemirujućem događaju te je izrazio ogorčenje i tugu zbog tragičnog gubitka života, piše Daily Mail.

Vojska je rekla da je njihov dron bio u rutinskoj misiji.

"Bio sam u kući kada je bačena prva bomba. Istrčali smo kako bi pomogli ranjenima, a onda je bačena druga bomba. Među poginulima su moja teta, supruga moga brata i njezino šestero djece, žene moja četiri brata. Obitelj mog starijeg brata je mrtva, osim njegovog malog djeteta koje je preživjelo“, rekao je lokalni stanovnik Idris Dahiru za AFP.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene