Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjendički izbori

Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka"

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Govoreći pred gotovo 3000 novinara, slavnih osoba i političara, američki predsjednik Joe Biden podbadao je svog prethodnika, ali se osvrnuo i na svoje godine.

Američki predsjednik Joe Biden napadao je svog prethodnika i ismijavao svoje godine na godišnjoj večeri dopisnika u Bijeloj kući u subotu.

"Naravno, izbori 2024. su u punom jeku i, da, dob je problem: ja sam odrastao čovjek koji se natječe protiv šestogodišnjaka", rekao je Biden, misleći na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Govoreći pred gotovo 3000 novinara, slavnih osoba i političara, Biden je dodao: "Dob je jedina stvar koja nam je zajednička. Moj potpredsjednik me zapravo podržava."

Pročitajte i ovo Tornado u Kini Velik broj ozlijeđenih VIDEO "Izgleda kao armagedon": Pogledajte užasne prizore tornada koji je poharao Kinu, stradalo petero ljudi

Predsjednik je zatim usporedio svoju kampanju za reizbor dodajući kako mu je popularnost porasla nakon njegovog govora o stanju nacije prošlog mjeseca, i Trumpove kampanje, za kojeg je istaknuo da vrijeme provodi na kaznenom suđenju zbog navodnih tajnih isplata novca zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels, piše CNN.

Prosvjednici ispred Bijele kuće

Propalestinske demonstracije prate Bidena diljem zemlje mjesecima, a ni u subotu nije bilo drugačije. Dok su novinari i slavne osobe ulazili u Washington Hilton, prosvjednici su ih optuživali da sudjeluju u predsjednikovom vođenju rata između Izraela i Hamasa, uzvikujući: "Sram vas bilo!" te ih pozivali da se izjasne protiv ubojstava novinara u Gazi. Od Hamasovih napada 7. listopada najmanje 97 novinara - od kojih 92 Palestinca - ubijeno je u regiji, tvrdi Odbor za zaštitu novinara, neprofitna organizacija koja prati broj žrtava.

Pročitajte i ovo Ilustracija 28. travnja Provjerite koje trgovine i trgovački centri rade ove nedjelje

"Apsolutna je šteta što ljudi prisustvuju ovoj večeri dopisnika u Bijeloj kući kada su novinari u Gazi pozvali na bojkot ovoga. Svaka pojedina osoba tamo odlučuje ostati na strani povijesti koja je na strani profita ispred slobode", rekla je Mimi Ziad, članica Palestinskog omladinskog pokreta, jednog od organizatora prosvjeda.

Iako je Bidenov govor dotaknuo ozbiljne note, uključujući naglašavanje slobode tiska i opasnosti koju je rekao da drugo Trumpovo predsjedništvo predstavlja za demokraciju, predsjednik nije spomenuo rat u Gazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene