Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija otmice

Cure stravični detalji o ubojstvu djevojčice Vanje: Sve je započelo prodajom stana?

Tinejdžerka Vanja (14), koja je nestala 27. studenog na putu do škole, pronađena je mrtva. Policija je pronašla i tijelo frizera Pančea Žežovskog, koji je također nestao prije nekoliko dana.

Za njihovu otmicu i ubojstvo osumnjičeno je pet osoba, među kojima je otac ubijene djevojke - Aleksandar. Njega se sumnjiči da je otmičarima odavao podatke o njezinu kretanju, kako bi zajedno iznudili novac od njezine majke.

Osumnjičeni za likvidaciju Vanje i Žežovskog je biznismen Ljupčo Palevski, koji je nakon zločina pobjegao u Beograd, a potom i u Bugarsku.

Otac brutalno ubijene 14-godišnjakinje u ponedjeljak navečer prevezen je u istražni zatvor u Šuto Orizari. Kazneni sud prihvatio je zahtjev tužiteljstva za određivanjem pritvora od 48 sati.

Prema izjavama trojice suučesnika, otac ih je obavještavao o njezinim dnevnim rutinama, o satima kada ide u školu.

Brutalni slučaj dobio je tragičan epilog u ponedjeljak, kada su pronađena tijela nestale Vanje i Žižovskog. Gotovo odmah je objavljeno da kreću uhićenja, a ubrzo je otkriveno i tko su uhićeni.

U pitanju su Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski. Oni su privedeni na saslušanje i određen im je pritvor od 48 sati. Ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da su oni priznali izvršenje kaznenih djela.

Pročitajte i ovo Aerodrom u Münchenu Problemi zbog vremena Ledena kiša zatvorila važan europski aerodrom, otkazani letovi

Sve njih povezuje kontroverzni biznismen Ljupčo Palevski, poznat pod nadimkom Palčo.

Kako je policija otkrila, otac maloljetne Vanje – Aleksandar sklopio je dogovor s otmičarima kojima je odavao informacije o navikama i kretanju svoje kćeri. Želio je iznuditi novac od Vanjine majke Zorice, koja je navodno prije nekog vremena prodala stan.

Frizer Panče Žižovski upleten je u tu priču jer se pretpostavlja da je dugovao novac nekom od otmičara. U pitanju je iznos od 500 eura, zbog kojeg su ga, kako se sumnja, ubili, a onda iskoristili njegov automobil za otmicu djevojčice.

Vanjina očajna majka danima je dijelila Vanjine fotografije i molila za sve informacije o tada nestaloj tinejdžerki te govorila da misli da je oteta. Upravo to je, smatra ministar Spasovski, navelo otmičare da ubiju Vanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasnost od poledice Stiže nova runda snijega, padat će i u nizinama: DHMZ izdao upozorenja

Pročitajte i ovo Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 9 Ponovo počelo odlaganje FOTOGALERIJA Sindikalist objasnio kako izgleda odvoz otpada na Jakuševec: "Uvjerili smo se da je sve sigurno"

"Ona je oteta iz unutrašnjosti zgrade, vezanih ruku i nogu u vreću za spavanje i ubačena u vozilo marke Citroën. Odvedena je van Skoplja, nakon čega je ubijena, a auto je zapaljen“, objasnio je ministar unutrašnjih poslova Spasovski, piše Telma.

Otmičari su s njezinim ocem planirali podijeliti novac od otkupa, ali kada su vidjeli da je majka sve što zna rekla policiji i da se obruč oko njih steže, odlučili su ubiti Vanju i tako zavarati trag.

Policija je kao direktnog egzekutora Vanje i Žižovskog označila Palevskog, koji je u bijegu. Nakon dvostrukog ubojstva pobjegao je u Beograd, a onda i u Bugarsku. Ove navode potvrdio je i njegov odvjetnik Vasko Stojkov. On je za makedonsku Telmu rekao da je odvezao klijenta u Beograd, jer mu je rekao da ima zakazane preglede.

Pročitajte i ovo Hamasovi tuneli Rat na Bliskom istoku Izrael će tunele u Gazi potopiti morskom vodom? "Postavljeno je već najmanje pet crpki''

Pročitajte i ovo Testiranje na hripavac - 1 Važna preporuka U početku je bilo stotinjak testiranih na dan, a sad ih ima sve više: Jedan podatak posebno brine

Četrnaestogodišnja Vanja krenula je u školu u ponedjeljak, poslije vikenda provedenog s majkom i mlađom sestrom. Njena sestra, s kojom svakodnevno hoda sedam minuta do obližnje osnovne škole koju obje pohađaju, tog jutra nije imala prvi sat pa je Vanja otišla sama.

Rekonstrukcija dana kada je Vanja oteta:

7:27 – Vanja je izašla iz doma.

7:28 – Otmičari su je uhvatili u prizemlju, zavezali joj ruke i stavili je u vreću za spavanje.

7:29 – Stavili su je u automobil Citroën koji je druga žrtva ukrala iz Velesa.

7:30 – Krenuli su, ispred vozila Citroën išlo je vozilo Renault Kangoo.

7:35 – Vanjin telefon isključen je na potezu Silbo-Broz na Bulevaru Partizanskog reda.

7:40 – Majka izlazi iz zgrade.

8:00 – Auto s otetom Vanjom (Renault i Citroën) vozi prema predgrađu Skoplja.

8:20 – Škola zove majku da Vanja nije došla u školu.

8:35 – Vanjin nestanak majka prijavljuje MUP-u.

8:40 – Otmičari s Vanjom ulaze u općinu Chucher Sandevo, gdje je prvo selo Brazda.

8:40 – 10:00 – Vanju drže vezanu i zatvorenu.

10:00 – Vanja je ubijena.

10:00 – Vanjino je tijelo zakopano, a automobil Citroën zapaljen.

11:00 – Otac prijavljuje nestanak.

12:08 – Majka je na Facebooku objavila da sumnja na otmicu.

15:40 – Policija pronalazi zapaljeni automobil.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene