Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se istražuje

Maloljetnik spavao u ukradenom autu: Policajac ga pokušao uhititi, sjeo iza njega te ga upucao

Prizor iz automobila tijekom pokušaja uhićenja
Prizor iz automobila tijekom pokušaja uhićenja Foto: Screenshot/YouTube
Američko ministarstvo pravosuđa istražit će smrt tinejdžera iz Washingtona DC kojeg je 18. ožujka ustrijelio policajac koji je sjedio iza njega u automobilu.

Dalaneo Martin (17)  spavao je u parkiranom, ukradenom SUV-u kada su policajci otvorili vrata te ga pokušali uhititi.

Snimka kamere pokazuje kako policija potiho ulazi u automobil kako bi ga uhitila. Osumnjičenik, koji je bio Afroamerikanac, u tom se trenutku budi te je odlučio odjuriti s automobilom, u kojem je policajac. 

Policajac maloljetniku govori da zaustavi automobil, a zatim puca u njega.

 "Gubitak života uvijek je tragičan, ali posebno je srceparajući kada se radi o djetetu", objavilo je ministarstvo pravosuđa u priopćenju za medije u srijedu, najavljujući istragu o građanskim pravima. Snimku možete pogledati ovdje.

Pročitajte i ovo Automobil Željka Hatlaka Uhićen je Teško ubojstvo u Varaždinu: Muškarac osmislio opaki plan, ubio i sakrio muškarca kako bi se dočepao njegove imovine

Pročitajte i ovo Ilustracija Na podgoričkom aerodromu Dolijao jedan od najtraženijih bjegunaca: Propali ''kralj kriptovaluta'' uhićen u susjedstvu

Predsjednik američkog sindikata Park Police branio je postupke policajca.

"Postojao je opravdan, zakonski razlog da policajac bude u automobilu, a uporaba sile je također bila opravdana. Sindikat stoji iza radnji koje je poduzela policija", rekao je Kenneth Spencer.

Majka ubijenog tinejdžera Terra Martin traži da policajac koji je pucao u njenog sina dobije otkaz i da se procesira na sudu.

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene