Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zahtjev Srba

VIDEO Kremlj izgubio živce zbog Srba, stigla stroga kazna: "Tretiraju nas kao stoku..."

Dejan Berić
Dejan Berić Foto: Screenshot/Twitter
Srpski plaćenik u ruskoj vojsci Dejan Berić požalio se da Rusi tretiraju Srbe kao stoku i tuku ih. Ubrzo je stigla stroga kazna od ruskog Ministarstva obrane.

Stigla je stroga kazne za Srbe od ruskog Ministarstva obrane nakon što se srpski plaćenik Dejan Berić požalio na tretman Putinove vojske.

Navodno je odbijen zahtjev Srba da ih se preseli u Ahmat, odnosno u bataljon koji bi bio pod komandom čečenskog lidera Ramzana Kadirova. Umjesto toga srpski su plaćenici poslani na prvu liniju.

Navodno je rusko tužiteljstvo pokrenulo i istragu koja bi mogla dovesti i do kaznenog procesa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite na oprezu Opasno vrijeme u dvije regije: Moguća kiša koja se ledi na tlu, evo kad stiže snijeg

Berić se prošlog tjedna požalio na zapovjedništvo 119. padobranske pukovnije u kojoj služe strani plaćenici i o tome je progovorio u poruci koju je objavio na društvenim mrežama. Rekao je da ih Rusi tretiraju kao stoku i tuku, piše Blic. 

Navodno je prethodno Berić uvjeravao Srbe da se sve dogovorio s Kadirovom. 

Ubrzo je Kremlj odbio zahtjev Ramzana Kadirova. Poručili su da svaka ucjena i provokacija protiv rukovodstva vojnog resora mora biti sankcionirana. 

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija''

Jedan je od najpoznatijih balkanskih plaćenika, koji se od 2014. godine borio na strani pobunjenih Rusa iz donecke i luhanske regije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene