Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuću kilometara od Tokija

Japan: Pojavio se novi vulkanski otočić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali vulkanski otok koji je na površinu mora izbio 21. studenog, na oko tisuću kilometara južno od Tokija, trebao bi ostati na površini neko vrijeme, priopćila je japanska meteorološka agencija.

"S obzirom na erupciju vulkana koja i dalje traje, ne zna se točno što se može dogoditi ali u svakom slučaju otočić neće nestati tijekom sljedećih dana ili tjedana, osim ako ga ne uništi velika vulkanska eksplozija", rekao je Tomoyuki Kano, dužnosnik agencije.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Slika nije dostupna nema novih mjera Ovaj grad prijavio čak 224 nova slučaja, najveći dnevni porast od početka zaraze: ''Situacija slična onoj na vrhuncu''

Od njegove pojave, površina otočića gotovo se učetverostručila. Iako on još nema ime, japanska on-line kartografska služba Yahoo!Japan već ga je stavila na kartu japanskog arhipelaga.

FOTO Novonastali otok snimljen iz svemira

Na tom području na kojem su česti potresi i vulkanske erupcije, nekoliko otočića pojavilo se u posljednjih pedesetak godina, a od onog koji je izbio 1973. još je ostao jedan vidljivi komadić.

Japan nije jedini koji bilježi takve neobične pojave. Tako se u Indijskom oceanu pojavio jedan otok nakon potresa u Pakistanu prije tri mjeseca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene