Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japan

FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane

Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3
Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 AFP PHOTO / TEPCO
Aktualno Galerija Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 1 Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 1 Foto: AFP PHOTO / TEPCO Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 2 Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 2 Foto: AFP PHOTO / TEPCO Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Foto: AFP PHOTO / TEPCO +0 Nuklearna elektrana u Fukushimi Galerija 1/4 >>
Operater nuklearne elektrane u Fukushimi objavio je snimke dronova iz unutrašnjosti elektrane.

Operater nuklearne elektrane u Fukushimi TEPCO objavio je 12 slika oštećene unutrašnjosti elektrane. Na slikama, snimljenim dronovima, vidljiva je izmještena kontrolna oprema i razbacani materijali.

Radi se o prvim snimkama unutrašnjosti glavne konstrukcijske potpore u najteže pogođenom primarnom spremniku reaktora broj 1, području izravno ispod jezgre reaktora, koji je nastradao tijekom tsunamija i potresa 2011.

Snimke prikazuju objekte različitih oblika i veličina kako se njišu, kao i da dijelovi mehanizma koji kontrolira nuklearnu lančanu reakciju i druga oprema pričvršćena na jezgru nisu na svome mjestu.

Dužnosnici TEPCO-a na temelju fotografija nisu mogli razlučiti pravu narav visećih nakupina jer kamere postavljene na dronovima nisu mogle zabilježiti i stupanj radijacije. Ipak, zadovoljni su jer smatraju da će snimke pomoći u razvijanju još bolje opreme za istraživanje elektrane.

Pročitajte i ovo Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Do ovog teško dostupnog dijela elektrane upravitelji su dugo pokušavali doprijeti, a prijašnji pokušaji da do tamo stignu roboti bili su neuspješni, piše CBS.

Oko 800 tona visoko radioaktivnog otopljenog nuklearnog goriva i dalje se nalazi unutar tri oštećena reaktora dok TEPCO nastoji otkriti njihov položaj i stanje kakobi ih mogao ukloniti.

No s obzirom na to da je velik dio unutrašnjosti reaktora još uvijek neistražen, neki smatraju da su vlada i TEPCO bili preoptimistični kada su si zadali rok od 30 do 40 godina za čišćenje elektrane.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene