Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suspendiran je

Ministar šokirao: "Možda bismo mogli baciti nuklearnu bombu"

Rat Izrael - Gaza
Rat Izrael - Gaza Foto: Afp
Izraelski ministar baštine Amichay Eliyahu rekao je u radijskom intervjuu da nije u potpunosti zadovoljan razmjerima izraelske odmazde na palestinskom području.

Ultranacionalistički izraelski ministar rekao je u nedjelju da je korištenje nuklearne bombe u ratu protiv palestinskog pokreta Hamas opcija, a izraelski premijer nakon toga ga je suspendirao.

Izraelski ministar baštine Amichay Eliyahu rekao je u radijskom intervjuu da nije u potpunosti zadovoljan razmjerima izraelske odmazde na palestinskom području nakon smrtonosnog napada Hamasa na izraelsko tlo 7. listopada.

Novinaru koji ga je u svjetlu njegovih primjedbi pitao bi li rješenje bilo baciti neku vrstu nuklearne bombe na Gazu, ministar je odgovorio: "To je opcija."

Izraelski mediji prenose i da je rekao da u Gazi nema nikoga tko se ne bi smatrao vojnikom te se protivi humanitarnoj pomoći za Gazu.

Pročitajte i ovo Hrvatski državljani evakuirani iz Gaze stigli u zagrebačku zračnu luku - 9 sletjeli u metropolu FOTOGALERIJA Radost i suze u zračnoj luci, stigla druga grupa evakuiranih Hrvata: "To nije rat, to je masakr protiv djece i civila"

Ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua reagirao je objavivši priopćenje u kojem se navodi da je ta izjava "odvojena od stvarnosti" i dodaje da izraelska vojska radi na poštedi onih koji nisu uključeni u borbe u pojasu Gaze.

Netanyahu je također suspendirao Eliyahuovo sudjelovanje u radu vlade do daljnjeg.

Suočen s negodovanjem koje je izazvala njegova izjava, ministar je objavio poruku na X-u u kojoj je potvrdio da je njegova "izjava o atomskom oružju metaforična".

Pročitajte i ovo Poplava Kantrida - 4 upaljen meteoalarm VIDEO/FOTO Kaos zbog nevremena: More nosilo automobile, devastiralo Kantridu, ceste zatvorene zbog kamenja

Prema izvješću Hamasa od subote, u  pojasu Gaze ubijeno je 9488 ljudi, uglavnom civila.

Prema podacima izraelskih vlasti, najmanje 1400 ljudi poginulo je na izraelskoj strani, od čega su većina civili ubijeni 7. listopada.

Najmanje 345 izraelskih vojnika poginulo je od 7. listopada, prema vojsci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene