Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indija želi proizvoditi "Gripen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija namjerava kupiti tristo borbenih zrakoplova, ali od potencijalnih proizvođača zahtijeva da se većina njih proizvede na njezinu tlu.

Glasnogovornik švedskog koncerna Saab, koji proizvodi letjelice tipa JAS 39 "Gripen", izjavio je švedskim novinama kako Indija u slučaju da se odluči za kupovinu "Gripena" zahtijeva da se od 126 zrakoplova što ih namjerava kupiti u prvoj fazi, 108 proizvede u Indiji.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Švedski dnevnik "Sydsvenskan" navodi u srijedu riječi glasnogovornika Saaba Andersa Floreniusa, da bi njegovoj tvrtci bilo draže "kad bi sve bilo kao ranije", odnosno kad bi se zrakoplovi za Indiju proizvodili u Linkoepingu i Karlskogau, gdje se inače proizvode Saabovi zrakoplovi.

"Ali na tržištu to više ne izgleda tako", dodao je Florenius.
Indija navodno uvjetuje kupovinu dogovorom da joj se prepusti proizvodnja, pišu novine.

Indija namjerava u nekoliko faza kupiti ukupno 300 borbenih
zrakoplova. Interes za posao već su pokazali EADS s "Eurofighterom", američki proizvođači Boeing i Lockheed-Martin s F-18 i F-16 te francuski Dassault. U igri je i ruski Mig-35, piše "Sydsvenskan".

Cijena narudžbe za prvu tranšu od 126 letjelica procjenjuje se na najmanje 6,5 milijardi eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene