Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen brod

VIDEO Objavljene snimke incidenta: Svjetska sila gađala brodove druge države!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Dužnosnik filipinske obalne straže optužio je Kinu da je ispalila vodene topove i udarila u filipinske brodove za opskrbu u Južnom kineskom moru, pri čemu je jedan od brodova pretrpio ozbiljno oštećenje motora.

Glasnogovornik obalne straže Jay Tarriela objavio je na platformi  X da je kineska obalna straža u nedjelju ujutro u Južnom kineskom moru vodenim topovima gađala dva filipinska broda za opskrbu Unaizah Mae 1 i M/L Kalayaan. 

"M/L Kalayaan pretrpio je ozbiljno oštećenje motora. Suprotno dezinformacijama kineske obalne straže, UM1 je udario CCG brod", rekao je Tarriela na platformi X.

 

 

To je drugi incident između filipinskih i kineskih brodova od listopada u blizini Second Thomas Shoala, nenaseljenog plićaka unutar filipinske ekskluzivne gospodarske zone.

Pročitajte i ovo Izraelski tenkovi Nova vojna pomoć SAD odobrio hitnu prodaju 14.000 granata Izraelu

Manila i Peking imaju dugu povijest pomorskih sporova u Južnom kineskom moru kroz koje svake godine prođu milijarde dolara robe.

Peking polaže pravo na gotovo cijelo Južno kinesko more, uključujući vode i otoke u blizini obala svojih susjeda, i ignorira odluku međunarodnog suda iz 2016. da zahtjev nema pravne osnove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene