Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzimaju mjere suzbijanja

VIDEO Nagli porast oboljelih od respiratornih bolesti u Kini: Ima li razloga za zabrinutost?

Porast respiratornih bolesti u Kini
Porast respiratornih bolesti u Kini Foto: Afp
Porast respiratornih bolesti u Kini uzrokuju poznati patogeni i nema znakova novih zaraznih bolesti, rekao je zdravstveni dužnosnik MI Feng u subotu.

Nagli porast oboljelih u zemlji u kojoj se krajem 2019. pojavio covid privukao je pozornost Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja je uputila službeni zahtjev Kini da joj dostavi informacije o potencijalno zabrinjavajućem porastu respiratornih bolesti, pozivajući se na izvješće o žarištima nedijagnosticirane upale pluća kod djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozbiljne nuspojave Važno upozorenje pacijentima: Preporučuje se da odmah prestanete piti neke lijekove

Kineske vlasti otvorit će više pedijatrijskih ambulanti, nastojat će osigurati da više starijih ljudi i djece primi cjepiva protiv gripe i potaknuti ljude da nose maske i peru ruke, rekao je na konferenciji za novinare Mi Feng, dužnosnik kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva. 

  Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid završen Užas u Rijeci: Muškarac se srušio na cesti i ostao ležati, na njega naletio automobil

Liječnici u Kini i stručnjaci u inozemstvu nisu izrazili zabrinutost zbog izbijanja epidemije u Kini, s obzirom na to da su mnoge druge zemlje zabilježile sličan porast respiratornih bolesti nakon ublažavanja mjera u svrhu suzbijanja pandemije, što je Kina učinila krajem prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene