Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opoziv proizvoda

Povlači se serija lijeka, HALMED objavio detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
HALMED je izvijestio o povlačenju serije lijeka Arvind 25 mg tableta zbog sumnje u neispravnost u kakvoći. Arvind se koristi u liječenju epilepsije i bipolarnog poremećaja.

Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za lijek Arvind 25 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 20924092 lijeka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Riječ je o tabletama koje sadrže djelatnu tvar lamotrigin. Lamotrigin pripada skupini lijekova koji se nazivaju antiepileptici. Primjenjuju se u liječenju dvaju stanja, epilepsije i bipolarnog poremećaja, stoji na stranicama HALMED-a.

Proizvod se povlači zbog sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar sadržaj djelatne tvari lamotrigin, navodi se u priopćenju HALMED-a.

Pročitajte i ovo Marin Piletić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Za Dnevnik Nove TV Prijeti li potpuna blokada državnog aparata? Ministar Piletić o pregovorima, štrajku, koeficijentima i koliko je Vlada spremna popuštati

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, kao i lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Pročitajte i ovo Ljekarnici prate terapije - 2 novi projekt Umjesto kod liječnika kronični bolesnici sada će u ljekarnu: Evo kako je to Ministarstvo zdravstva zamislilo

"Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije", naglasili su iz HALMED-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene