Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provalili u tajne dokumente

Hakeri razotkrili! Putin je u velikim problemima: "Ovo se nije dogodilo od početka rata"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski program proizvodnje projektila pogođen je velikim tehničkim problemima i kasni mjesecima.

Ukrajinski centar otpora (NRC), koji je uspostavljen ubrzo nakon sveobuhvatne invazije Vladimira Putina i djeluje pod Snagama za specijalne operacije u zemlji, rekao je da su njegovi kibernetički aktivisti otkrili tajne dokumente koji detaljno opisuju probleme s kojima se suočava Moskva u proizvodnji projektila.

Prema njihovim informacijama, ruski program za proizvodnju projektila navodno muče veliki tehnički problemi, a isporuka kasni mjesecima. Tako je Rusija ove godine po prvi put od početka rata odgodila narudžbe za raketni program za četiri do šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti?

Prema njihovim otkrićima Rusija "nije u stanju sama proizvesti moderne projektile zbog tehnološke zaostalosti" te ruski vojno-industrijski kompleks traži nove rute opskrbe, piše Newsweek.

Objavljeni dokumenti sadrže detaljne dijagrame i analizu ruske rakete Kinžal Kh-32 te opis njezinih modifikacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobičan potez Zbog njih su propadali brakovi: Talijansko ministarstvo donijelo novu odluku

Operacija je trajala više od godinu dana, a sada nadležna tijela imaju podatke za blokiranje proxy tvrtki i produljenje sankcija. Ako se nastave sankcije, Rusija će ostati bez oružja, tvrde.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene