Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA PREŽIVJELIH

Objavljena prva slika s mjesta stravične nesreće etiopskog zrakoplova u kojoj je poginulo 157 ljudi: Pilot je imao problema s avionom?

Mjesto pada etiopskog zrakoplova (Foto: Ethiopia Airlines)
Mjesto pada etiopskog zrakoplova (Foto: Ethiopia Airlines) Ethiopia Airlines
Aktualno Galerija +0 Mjesto pada etiopskog zrakoplova (Foto: Ethiopia Airlines) Galerija 1/1 >>
"Nema preživjelih na letu na kojemu su bili putnici iz 33 države", navela je ranije etiopska televizija pozivajući se na neimenovani izvor iz tvrtke. Među stradalima je i jedan putnik iz Srbije.

U padu etiopskog zrakoplova sa 149 putnika i osam članova posade u nedjelju nema preživjelih, prenijela je etiopska državna televizija.

Pročitajte i ovo Model aviona koji se srušio u Etiopiji (Foto: Dnevnik.hr) Poginulo 157 ljudi Nakon tragedije u Etiopiji Boeing otkazao predstavljanje novog modela aviona: "Naći ćemo drugu priliku za to" Avion Ethiopian Airlinesa, ilustracija (Foto: AFP) novi Boeing 737 Tragedija u Etiopiji: Nema preživjelih u stravičnoj nesreći putničkog aviona Ethiopian Airlinesa

"Nema preživjelih na letu na kojemu je bilo putnika iz 33 države", navela je televizija pozivajući se na neimenovani izvor iz tvrtke.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja.

Tewolde Gebremariam, predsjednik kompanije Ethiopian, na konferenciji za medije kazao je da je pilot srušenog Boeinga kontroli leta rekao da je imao problema s avionom i da se htio vratiti te kako je dobio dozvolu, prenosi BBC.

Objavljeno je i iz kojih su zemalja bili putnici: 32 iz Kenije, 8 iz Amerikea, 18 iz Kanade, 8 iz Italije, 8 iz Kine, 7 iz Francuske, 7 iz Velike Britanije, 6 iz Egipta, 5 iz Nizozemske, 4 iz Indije, 4 iz Slovačke, 3 iz Rusije, 3 iz Austrije te po 2 iz Izraela, Maroka, Španjolske, Poljske i po 1 iz Indonezije, Jemena, Srbije, Saudijske Arabije, Mozambika, Somalije, Ruande, Irske, Belgije, Ugande, Norveške i Toga.

Četvero putnika imalo je putovnice Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u 8:38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene