Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi Boeing 737

Tragedija u Etiopiji: Nema preživjelih u stravičnoj nesreći putničkog aviona Ethiopian Airlinesa

Avion Ethiopian Airlinesa, ilustracija (Foto: AFP)
Avion Ethiopian Airlinesa, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Putnički avion Boeing 737 Ethiopian Airlinesa letio je iz Addis Abebe prema Nairobiju u Keniji.

Iz ureda etiopskog premijera priopćeno je da je u avionu u bilo 149 putnika i osam članova posade iz 33 zemlje. Trenutno poznati podaci o putnicima srušenog aviona do daljnjeg neće biti objavljeni zbog zaštite njihovih obitelji.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Drama na nebu VIDEO Učitelj fizike o važnom pronalasku: ''Bilo je nevjerojatno da se ta stvar koju su tražili cijeli vikend našla u mom dvorištu'' Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se

Do nesreće je došlo u 8:44 po lokalnom vremenu, piše BBC. Iz aviokompanije je priopćeno da nema preživjelih.

Avion Boeing 737 navodno je bio potpuno nov, a zrakoplovnoj kompaniji je isporučen prije četiri mjeseca, piše RT.

"Ured premijera u ime Vlade i stanovnika Etiopije želi izraziti iskrenu sućut poginulima u Boeingu 737 Ethiopian Airlinesa koji se srušio na redovnom letu u Nairobi u Keniji ovo jutro", objavio je na Twitteru.

Iz Ethiopian Airlinesa objavili su priopćenje.

"Avion je poletio u 8:38 sati s Međunarodnog aerodroma Bole u Addis Abebi, a kontakt je izgubljen u 8:44. U ovom trenu u tijeku je potražna i spasilačka operacija. Ne možemo potvrditi informacije o preživjelima ili eventualnim žrtvama.

Vjerujemo da je na letu bilo 149 putnika i 8 članova posade, ali još čekamo potvrdu za to. Više informacija objavit ćemo čim budu dostupne."

 

Popularni avioprijevoznik

Ethiopian Airlines leti na odredišta po Africi što ga čini popularnim avioprijevoznikom na tom kontinentu.

Ima dobru reputaciju sigurnosti iako je 2010. godine jedan od aviona pao u Sredozemno more ubrzo nakon polijetanja u Bejrutu. U tom incidentu je poginulo 90 osoba.

Najveći broj poginulih u toj tvrtki zabilježen je tijekom otmice aviona 1996. godine, na letu od Addis Abebe do Nairobija. Tada je u avionu stao jedan od motora zbog nedostatka goriva.

Piloti su pokušali prinudno sletjeti na vodu, no pogodili su koraljni greber u Indijskom oceanu. Od 175 putnika i članova posade, koliko ih je bilo u avionu, poginule su 123 osobe.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene