Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Nigeriji

VIDEO Snažna eksplozija izbrisala dio grada: "Krov se srušio na krevet moje majke, hitno je prebačena u bolnicu"

Eksplozija u Nigeriji
Eksplozija u Nigeriji Foto: X/Aure_Nakeso
U Nigeriji se aktivirao eksploziv ilegalnih rudara te je došlo do snažne eksplozije u kojoj je poginulo dvoje ljudi te ih je 77 ozlijeđeno.

Snažna eksplozija odjeknula je nigerijskim gradom Ibandanom. Do nje je došlo nakon što se oko 19:45 po lokalnom vremenu aktivirao eksploziv koji su pohranili ilegalni rudari.

Dvije osobe su poginule, a 77 ih je ozlijeđeno. Eksplozija je zahvatila čak sedam predgrađa trećeg najnaseljenijeg nigerijskog grada, a spasioci su još uvijek na terenu.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Popucala stakla Učenik u Vukovaru bacio petardu u učionici: Policija morala intervenirati

"Krov i sve se srušilo na moju majku. Bila je unutra u svom krevetu kad se to dogodilo. Gola je hitno prebačena u bolnicu", rekao je muškarac za BBC

Na mjestu eksplozije zgrade su pretvorene u ruševine, a sva vozila su uništena. U širem radijusu oštećeni su krovovi i prozori.

Jedan od očevidaca koji su za vrijeme eksplozije bili na mjestu događaja je i slikar koji je radio u zgradi koja se urušila. Od eksplozije ne može pronaći šefa.

Pročitajte i ovo Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 1 Čeka se alternativa Dioklecijanovi podrumi zjape prazni: "Građani se boje da žila kucavica ne bi postala veliki javni WC"

"Zvao sam ga, ali broj se ne povezuje i vidio sam da mu je vozilo uništeno", poručio je.

"Naložio sam da medicinske račune svih žrtava pokrije vlada. Također ćemo osigurati privremeni smještaj za one čije su kuće bile pogođene i osigurati im potporu da ponovo izgrade svoje živote", izjavio je na svojem Facebook profilu guverner Seyi Makinde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene