Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se alternativa

Dioklecijanovi podrumi zjape prazni: "Građani se boje da žila kucavica ne bi postala veliki javni WC"

Aktualno Galerija Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 1 Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 2 Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 3 Dikolecijanovi podrumi bez štandova - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Foto: DNEVNIK.hr +1 Antej Jelenić, umjetnik Galerija 1/6 >>
Vlasnici štandova u Dioklecijanovim podrumima prestali su s radom. Gradonačelnik najavljuje rekonstrukciju, a izlagačima zasad još nije ponuđen alternativni prostor. Detallje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

Dioklecijanovi podrumi u Splitu potpuno su prazni. Vlasnici štandova službeno su prestali s radom, a Grad im još ne nudi alternativne prostore.

Upravo suprotno, kažu kako ih iz Grada Splita nitko nije kontaktirao. Odnos se pooštrio postavljanjem transparenta s porukom upućenom Bojanu Ivoševiću, ali i gašenjem javne rasvjete te uklanjanjem jednog dijela vrata.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 Dobro je znati Vozite se u ledenom autu na posao? Ovo morate odmah učiniti kako biste se brže zagrijali

"Plan je da podrume rekonstruiramo, da ih obnovimo jer zaista su bili u lošem stanju i kada se to napravi, onda će se nalaziti nove svrhe tih podruma, da se povremeno organiziraju različite umjetničke izložbe i da podrumi zaista imaju onu namjenu koja je njihova originalna namjena", rekao je Ivica Puljak, splitski gradonačelnik.

"Morali smo maknuti dio robe jer je mrak, jer su skinuta vrata i nema struje... već je bilo nekoliko krađa i morali smo maknuti ono najvrjednije što imamo dolje", izjavio je Antej Jelenić, umjetnik.

"Jedino što trenutno donekle svijetli u Dioklecijanovim podrumima su štandovi zakupaca, odnosno sad već bivših zakupaca i umjetnika koji su napustili ove prostore. Inače, i građani povijesne jezgre Splita se boje kako žila kucavica ovog grada ne bi postala veliki javni WC. Još uvijek se ne zna što će se točno odvijati u Dioklecijanovim podrumima do moguće renovacije kako je najavio gradonačelnik'', kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Razvijanje partnerstva Rusija potvrdila ono čega se mnogi pribojavaju

"Umjetnici se također žale kako im Grad ne pronalazi alternativno rješenje za njihove prostore. U kasne sate u Dioklecijanovim podrumima čuje se doslovno svaki korak eventualnog prolaznika. Stanari povijesne jezgre grada Splita napominju gradskoj upravi kako je ovo i njihova ulica i dio tradicionalnih okupljanja domaćih ljudi, ali i posjetitelja tijekom ljetne sezone tako da se ovdje što prije mora pronaći rješenje čemu će Dioklecijanovi podrumi uskoro služiti, ako ne umjetnicima", dodala je Papić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene