Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani bijesni

VIDEO Stabilna afrička demokracija u krizi zbog odgode izbora: U neredima poginuo student

Neredi u Senegalu
Neredi u Senegalu Foto: X/Screenshot
Nakon što su odgođeni predsjednički izbori, diljem Senegala izbili su neredi i prosvjedi, a u sukobu s policijom poginuo je student.

Senegalom se šire nasilni prosvjedi i neredi protiv odgode predsjedničkih izbora, a zabilježen je i prvi smrtni slučaj.

U sukobima s policijom u sjevernom gradu Saint-Louisu poginuo je student, dok je glavnom gradu Dakaru policija suzavcem morala tjerati okupljene prosvjednike.

Pročitajte i ovo Nesreća u Rijeci - 4 Rijeka zavijena u crno Novi detalji stravične nesreće u tunelu: "Dijelovi automobila bili su rasuti po tri trake, motor je izletio van"

Masovni prosvjedi su traju već tjedan dana, a prosvjednici vode borbe s policijom bacajući kamenje i paleći gume.

 

 

Neredi su izbili nakon što su izbori koji su se trebali održati 25. veljače odgođeni do 15. prosinca. Predsjednik Macky Sall ranije je otkazao izbore na neodređeno vrijeme pod izlikom da je potrebno vrijeme da bi se riješio spor oko podobnosti predsjedničkih kandidata, BBC

Pročitajte i ovo Skela dan nakon Pukom srećom nitko nije ozlijeđen, iz sindikata upozoravaju: "Sve ih manje drži do pravila struke i zaštite na radu"

Kasnije mu je produžen mandat za 10 mjeseci, a sam je poručio da je spreman odstupiti te da se neće ponovo kandidirati, ali da zemlju želi ostaviti stabilnu i mirnu.

Protivnici ovog poteza upozorili su da je ovim potezom reputacija Senegala kao stabilne demokracije u nestabilnoj regiji zapadne Afrike – ugrožena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene