Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u susjedstvu

Jedan poziv iz vrtića užasnuo roditelje: "Nešto nam skrivaju, govore nam nebulozne priče"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U sarajevskom vrtiću Žubor roditelji jedne djevojčice prije nekoliko dana dobili su poziv iz vrtića da su na osamnaestomjesečnoj djevojčici vidjeli neutvrđene ozljede. Roditelji su dijete odveli na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Liječnici su utvrdili ozljede na licu i ramenu - od noktiju. Dijete je napadnuto, ali ne znamo tko ga je napao. Otišli smo u vrtić. Tamo sve negiraju. Kontaktirali smo prvo prometnu policiju Policijske stanice Dobrinja, pa je potom cijeli slučaj prebačen na PU Novi Grad Sarajevo u Švrakinom Selu. Smatramo da se nešto skriva jer nam govore nebulozne priče”, rekao je otac djevojčice Irfan Hasković za N1.

Pročitajte i ovo Ilustracija u idućem desetljeću "Rusija se priprema za rat sa Zapadom": Stižu upozorenja na aktivnosti ruske vojske

Pročitajte i ovo Antičke amfore Rijetki primjerci Upali u kuću s jednim ciljem, no ovome se nisu nadali: Pogledajte što je pronašla policija u premetačini na jugu Hrvatske

“Dana 08.02.2024.godine oko 17.30 sati u PU Novi Grad pristupio je građanin I.H. koji je prijavio da je od strane odgajateljice u vrtiću “Žubor”, ulica Teheranski trg, područje općine Novi Grad, obaviješten putem telefona da su na njegovom djetetu primijećene ozljede koje su nastale na neutvrđen način. Prijavitelj je dijete odveo na lječnički pregled, nakon čega je pristupio u PU Novi Grad, gdje su policijski službenici obavili razgovor.

Policijskim službenicima je prijavitelj predao i liječnički nalaz djeteta, o čijem sadržaju, s obzirom na činjenicu da je riječ o djetetu, Uprava policije ne može iznositi detalje. Policijski službenici su odmah obavijestili dežurnog tužitelja  KTKS, koji je izdao usmenu naredbu da se prijavitelj I.H. sasluša na Zapisnik o saslušanju svjedoka i da se u službene prostorije PU Novi Grad, u svojstvu svjedoka, pozovu odgojiteljice predmetnog vrtića, a što su policijski službenici i uradili.

Dana 09.02.2024. godine o svim utvrđenim činjenicama, kao i o prikupljenom operativnom materijalu, obaviješten je dežurni tužitelj KTKS koji je naložio da se cjelokupni prikupljeni operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na uvid i tužilačku odluku”, rečeno je iz MUP-a KS.

Vrtić cijeli slučaj nije htio komentirati. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene