Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri osobe ozlijeđene

Detalji stravične tragedije na austrijskom skijalištu: Stručnjak otkrio mogući razlog pada gondole

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U stravičnoj nesreći koja se u utorak prijepodne dogodila u tirolskom skijalištu Hochoetz u Austriji, kada se s visine veće od devet metara srušila u ponor gondola Ackerkogelbahna, četiri osobe teško su ozlijeđene.

Prema riječima policije, u gondoli koja se srušila u ponor bili su otac (49), dvoje djece (19-godišnjakinja i 20-godišnjak) i navodno njihov stric (46). Svi ozlijeđeni su danski državljani, koji su bili na odmoru u Austriji.

Prema prvim infromacija stablo je palo na noseću sajlu te se gondola otkačila i pala. Policija je u utorak uvečer potvrdila da je 49-godišnjak u kritičnom stanju i da se bori za život na Odjelu intenzivne njege Klinike u Innsbrucku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite IKEA povlači proizvod: Ako ste ga kupili, javite se u trgovinu

Dvije osobe prebačene su helikopterom u kliniku u Innsbrucku, a dvije u bolnicu u obližnji Zams. Prema navodima policije, ozlijeđene je spasio helikopter užetom.

Neki austrijski mediji pišu kako su se naknadno javile još tri ozlijeđene osobe. Navodno se među ozlijeđenima nalazi i jedan bračni par iz Njemačke. Ono što je policija potvrdila je da su supružnici njemački državljani i da su doživjeli težak šok.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell Cure grozni detalji Novi razorni dokumenti o Epsteinu, na suđenju 500 puta ponovio jednu riječ: Žrtva otkrila da je podvođena jednom premijeru i još jednom princu

Pročitajte i ovo Ulice Ekvadora Zemlja pada u kaos Bombaški napadi, opsadno stanje na državnoj televiziji, otmice policajaca: Može li predsjednik vratiti kontrolu nad nasilnicima?

Cijelu dramu opisao je 23-godišnji Loran iz Ütrechta koji se vozio žičarom.

"Vidjeli smo srušenu gondolu kako leži dolje. Ljudi su vrištali i mahali tražeći pomoć", ispričao je za 20 min. Loran je rekao kako je kabina u kojoj je on bio uz jako ljuljanje ipak došla na gornju stanicu te da je odmah otrčao do osoblja i rekao im što se je dogodilo.

"Tek kada sam im ja rekao da je jedna gondola pala, odmah su zaustavili žičaru", ispričao je. 

Kako piše Heute, švicarski stručnjak za žičare Reto Canale smatra da bi mogući uzrok nesreće mogao biti ljudski faktor te drveće u blizini žičare, treba se stalno pregledavati i ona stabla koja bi mogla pasti na vrijeme odstraniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene