Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u srbiji i republici srpskoj

Srbija obilježava Dan zastave, Vučić obišao vojsku u centru Beograda: "Sretan praznik svim Srbima i širom regije..."

Aktualno Galerija +0 Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Galerija 1/1 >>
Srbija i Republika Srpska obilježavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Vlasti su pozvale građane, ali i Srbe u ostalim zemljama da na svojim domovima istaknu zastave.

Slavljenje ovog praznika dogovorili su političari, a prvi put je obilježen prošle godine. Središnja proslava održat će se u središtu Beograda, kod spomenika Stefanu Nemanji. Vojska Srbije na praznik je u glavnom gradu predstavila svoju opremu i naoružanje, a obišao ih je predsjednik Aleksandar Vučić.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

"Sve najbolje vam želim, sretan praznik svim pripadnicima našeg naroda i u Srbiji i u Republici Srpskoj, širom regije i da uvijek s ponosom čuvamo našu trobojnicu crveno plavo bijelu. Hvala vam najljepša, živjela Srbija", kazao je.

Reakcija Andreja Plenkovića

Na poziv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da se izvjese srpske zastave reagirao je premijer Andrej Plenković koji je u Zagrebu kazao: "Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije". Dodao je da su ožiljci Miloševićeva režima još živi. "Svaka vrsta ovakve poruke je zbog izazivanja negativnog efekta. Hrvatska je zrela zemlja", rekao je.

Više o tome čitajte OVDJE

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene