Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično iskustvo

Čak 14 dana ovi muškarci preživjeli su na kormilu broda pijući slanu vodu dok su ispod njih plivali kitovi i morski psi: "Bilo je užasno, drhtao sam cijelo vrijeme"

Četiri nigerijska slijepa putnika preživjela su dva tjedna na moru na kormilu broda pijući slanu vodu dok su im ispod nogu plivali kitovi i morski psi.

Četvorica muškaraca ušuljala su se na kormilo broda u luci u Lagosu, u Nigeriji, nadajući se da će ih putovanje dugo 5632 kilometra dovesti do Europe.

Umjesto toga pristali su 14 dana kasnije u Brazilu, gdje ih je spasila brazilska federalna policija u jugoistočnoj luci Vitoriji.

Njihovo izvanredno putovanje koje prkosi smrti naglašava rizike koje su neki migranti spremni poduzeti kako bi se spasili i počeli bolji život. 

Nakon što im je desetog dana na moru ponestalo hrane i vode, muškarci su počeli piti slanu vodu kako bi preživjeli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bilo je zabavno, ali... Mjesecima krišom odlazio od kuće skrivajući tajnu od supruge! Kada joj je sve rekao, nije mogla vjerovati: "Jednom mi je bilo dovoljno"

"Bilo je to užasno iskustvo. Drhtao sam, tako sam bio uplašen. Ali, nasreću, sada sam ovdje", ispričao je Reutersu 38-godišnji Thankgod Opemipo Matthew Yeye.

"Bili smo smješteni na vrhu kormila i osigurani samo užetom, jedva smo mogli malo odrijemati. Kada bismo pogledali dolje u ocean, vidjeli bismo velike ribe poput kitova i morskih pasa", rekao je 35-godišnji Roman Ebimene Friday.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Imperativ je djelovati Milanović u novoj borbi, situacija je poprimila eksplozivne razmjere! "Nema više vremena za gubljenje i kompromise"

Pročitajte i ovo Zhanna Samsonova zablude frutarijanstva Ovo su glavne opasnosti popularne dijete od koje je umrla influencerica

Dvojica muškaraca rekla su da bježe od kriminala, siromaštva i političke nestabilnosti u svojoj domovini Nigeriji.

Nakon što su ih spasile brazilske vlasti, Yeye i Friday odlučili su ostati u Brazilu i podnijeti zahtjev za azil. Druga dva muškarca odlučila su se vratiti u Nigeriju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene