Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaslužena nagrada

Jedanaest kolegica osvojilo vrtoglavi dobitak, a sve oduševile potezom: Neke od njih nisu imale ni dovoljno novca da uplate za listić

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedanaest kolegica koje su donedavno jedva spajale kraj s krajem odlučile su zajedno uplatiti listić za jackpot, koji im je na kraju promijenio život.

U lipnju je 11 ženskih sanitarnih radnica iz južne indijske države Kerala skupilo novac kako bi kupile srećku. Prošlog su tjedna bile presretne kad su saznale da su osvojile jackpot od 100 milijuna rupija (1,2 milijuna dolara). 

Žene su dio grupe koja skuplja bionerazgradivi otpad iz kućanstava u gradu Parappanangadi u okrugu Malappuram u Kerali.

Obično dobivaju oko 250 rupija dnevno - od mjesečnih uplata kućanstava. Novac, kažu iskreno, nije dovoljan da spoje kraj s krajem. Većina žena posuđivala je novac i uzimala kredite za školovanje svoje djece i druge troškove. Zato su se udružile kako bi kupile srećku.

Lutrija je uglavnom ilegalna u mnogim indijskim državama, ali vlada Kerale sama vodi vrlo popularan program te su privatne lutrije zabranjene u državi.

"Jednom smo osvojili nagradu od 1000 rupija ( oko 11 eura) i podijelile je", kaže M.P. Radha, koja obično kupuje karte za grupu. Prošlog mjeseca grupa je odlučila kupiti kartu od 250 rupija za lutriju.

Kuttimalu (72) kaže da je u početku bila tužna kada je Radha prikupljala sredstva jer nije imala dovoljno novca.

"Tada mi je Cherumannil Baby, još jedna članica grupe, rekla da ima 25 rupija i da mi je spremna posuditi pola za kartu", rekla je za BBC. Tako su dvije žene stavile svaka po 12,5 rupija za svoj dio, dok je ostalih devet žena platilo po 25 rupija.

Pročitajte i ovo Urušavanje krana u Indiji Užas u Indiji VIDEO Urušio se kran na gradilištu, najmanje 17 mrtvih radnika: Vlada najavila pomoć obiteljima

"Složile smo se da ćemo dobiti jednak udio ako išta osvojimo", kaže Kuttimalu, dodajući: "Nismo očekivale da ćemo osvojiti tako veliku sumu novca!"

Žene su za dobitak saznale tek dan nakon izvlačenja, kada je jedna od njih zamolila supruga da provjeri rezultate.

Baby (62) kaže da ne može vjerovati da je grupa osvojila jackpot.

"Sreća nikad nije bila na mojoj strani", kaže ona. Njezinu kuću odnijela je voda u razornim poplavama koje su pogodile Keralu 2018. Sada planira izgraditi kuću i otplatiti dugove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gnjusan zločin Bivši odgajatelj silovao i zlostavljao djecu, sve je snimao i objavljivao: "Ovo je nešto najužasnije što smo ikad vidjeli"

Osim u skupljanju otpada, žene također pomažu u izgradnji javnih zahoda i postavljanju objekata za odlaganje otpada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Biblijska pošast Splićani na mukama, ne mogu se riješiti napasti: "Ogromni su, divovski", "Nalazim ih u autu i po stanu"

U petak, dan nakon pobjede koja im je promijenila život, 11 žena stiglo je do ureda agencije, kao i uvijek, kako bi nastavile s radom.

"Odlučile smo jednu stvar. Nećemo napustiti ovaj posao jer nam je upravo ovaj kolektiv donio prosperitet", poručile su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene