Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brza i oštra reakcija

Australija ne želi logo klokana na kutijama cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija se usprotivila British American Tobaccou, najvećoj duhanskoj korporaciji jer ne žele da na kutijama cigareta, namijenjenih europskom tržištu, koriste logo klokana.

Na kutijama cigareta Winfield, koje se prodaju u Francuskoj, nalazi se logo klokana uz natpis 'Australski favorit'. 'Znamo da duhanska industrija ulaže ogroman novac u oglašavanje da bi privukli što više potrošača. Ovaj primjer potvrđuje zašto je važno da se kod nas nastavi s 'uobičajenim' pakiranjem jer, kao što vidite, na drugom kraju svijeta prodaje se proizvod koji nema veze s Australijom, a tvrtke koriste trikove i koriste imidž Australije kao zdrave zemlje da bi prodavali cigarete europljanima', kaže australski državni pravobranitelj Nicola Roxon.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Strogi australski zakoni vezani za duhansku industriju na snagu stupaju u prosincu, a na kutijama njhovih cigareta nalaze se doista uznemirujuće fotografije o posljedicama ovisnosti o pušenju. BAT, Imperial i Philip Morris već su pokrenuli žalbe zbog novih zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene