Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeti odnosi dviju država

Senator Rand Paul dostavio Trumpovo pismo Putinu: "Pismo naglašava važnost daljnjeg rada u suzbijanju terorizma"

Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki republikanski senator Rand Paul kazao je u srijedu kako je tijekom posjeta Moskvi dostavio pismo predsjednika Donalda Trumpa ruskim vlastima.

"Čast mi je bila dostaviti pismo predsjednika Donalda Trumpa administraciji predsjednika Vladimira Putina. Pismo naglašava važnost daljnjeg rada u raznim područjima uključujući suzbijanje terorizma, poticanje zakonodavnog dijaloga i nastavak kulturne razmjene", napisao je Rand Paul u postu na Twitteru.

Pročitajte i ovo Ambasada SAD-a u Havani Novo izvješće Razotkriven misterij havanskog sindroma: Na udaru američki diplomati i špijuni, iza svega stoji velika sila? Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Pohvalio susret s Trumpom Vladimir Putin osudio američke sankcije: "Nadam se da će shvatiti da takva politika nema budućnosti"

Bijela Kuća nije komentirala pismo.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u srijedu da je Trumpovo pismo za Putina uručeno diplomatskim kanalima, prenijela je novinska agencija Interfx. Kazao je kako Kremlj još nije proučio sadržaj pisma.

Paul, Trumpov saveznik, rekao je da je otputovao u rusku prijestolnicu kako bi potaknuo diplomaciju uslijed napetih odnosa između Moskve i Washingtona.

U ponedjeljak je pozvao ruske zastupnike da posjete Washington, nakon što je u Moskvi razgovarao s parlamentarcima i obećao blokirati nove sankcije Rusiji.

Američke obavještajne agencije kažu da se Rusija uplitala u predsjedničke izbore 2016. godine u Trumpovu korist, što Moskva odbacuje.

Dvije su države također u sukobu zbog Sirije i Ukrajine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene