Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon zajedničkoga govora

VIDEO Biden se ponovno izblamirao: Brojnim gafovima iznervirao predsjednika Brazila

Joe Biden i Luiz Inácio Lula da Silva
Joe Biden i Luiz Inácio Lula da Silva Foto: X
Američki predsjednik Joe Biden nakon zajedničkoga govora o inicijativi za poboljšanje prava radnika zaboravio se rukovati s brazilskim predsjednikom Luizom Ináciom Lulom da Silvom.

Novi gaf američkog predsjednik Joea Bidena na sastanku s predsjednikom Brazila Luizom Ináciom Lulom da Silvom vidno je uzrujao brazilskog čelnika.

Tijekom zajedničkog govora o inicijativi za poboljšanje prava radnika Biden se prije nego što je došao na pozornicu UN-a zabio u brazilsku zastavu.

Pročitajte i ovo Sabor Rasprava u Saboru Oporba: "Ovo nisu izmjene, nego nazovi porezna reforma", Primorac: "Nisam PR ministar financija pa nije važno kako ćete ovo zvati"

Nakon toga Biden je održao nespretan govor o svojoj "ekonomskoj viziji ponovne izgradnje gospodarstva od sredine prema van i odozdo prema gore, a ne od vrha prema dolje", što je Lula samo promatrao, piše Daily Mail

Nakon Bidenova govora na red je došao Lula, no za vrijeme govora brazilskog predsjednika Biden je petljao po slušalicama pomoću kojih je slušao prevedenu verziju govora.

"Čujete li me, predsjedniče Bidene? Ovo je povijesni trenutak za Brazil i za SAD", rekao je Lula na početku svoga govora.

"Predsjednice Bidene, čujete li me?" ponovno je upitao Lula, koji je gubio strpljenje dok je Biden mrmljao. Biden se nastavio boriti sa slušalicama, a u jednom ih je trenutku maknuo i frustrirano podigao obrve.

Pročitajte i ovo Pronađeno rusko oružje u Ukrajini - 7 Ilegalne protupješačke mine Sigurnosna služba pronašla skrivena ruska skladišta oružja

Ubrzo je na pozornicu stigao glavni direktor Međunarodne organizacije rada Gilbert Houngbo, a američki predsjednik sagnuo se kako bi polako zgrabio fascikl s tla.

Na kraju svojega govora Houngbo se rukovao s Bidenom i Lulom, no američki predsjednik nije pružio ruku brazilskom te je napustio pozornicu.

Lula je zatim frustrirano mahnuo rukom te također napustio pozornicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene