Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oborili tri u nekoliko dana

Možemo li zaista isključiti izvanzemaljce? Američki general iznenadio izjavom o letećim objektima: "S razlogom ih ne zovemo balonima"

Glen VanHerck
Glen VanHerck Foto: Afp
Nekoliko dana, nekoliko srušenih letećih objekata. Još nije jasno kakvi su objekti letjeli iznad Sjeverne Amerike. Zasad su neidentificirani, a američki general kaže kako ne isključuje nijednu opciju.

Američki general Glen VanHerck komentirao je u nedjelju zaredale incidente na nebu iznad Sjeverne Amerike. Leteće objekte, zasad nepoznatog podrijetla, srušile su američke zračne snage. General je kazao kako ne bi isključio da je riječ i izvanzemaljcima, kao što ne odbacuje ni bilo koje drugo objašnjenje.

Na pitanje isključuje li izvanzemaljsko podrijetlo za tri objekta u zraku koje su srušili američki borbeni zrakoplovi u samo nekoliko dana, general VanHerck odgovorio je: "Pustit ću obavještajnu i protuobavještajnu zajednicu da to utvrdi. Nisam ništa isključio."

"U ovom trenutku nastavljamo procjenjivati svaku prijetnju ili potencijalnu prijetnju koja se približava Sjevernoj Americi i pokušat ćemo je definirati", rekao je čelnik američkog Zapovjedništva zračne svemirske obrane, prenosi Reuters.

Njegove izjave dolaze nakon što je u nedjelju borbeni avion F-16 oborio još jedan neidentificirani objekt, iznad jezera Huron u Velikim jezerima.

Prvo su 4. veljače američke snage oborile kineski balon, za koji SAD tvrdi da je špijunski, a Kinezi ostaju pri tvrdnji da se radi o zalutalom meteorološkom balonu.

U subotu je iznad sjeverne Kanade oboren neidentificirani objekt. U petak je američki F-22 oborio neidentificirani objekt u zračnom prostoru Aljaske.

VanHerck je rekao kako vojska nije mogla odmah odrediti zbog čega su ti objekti letjeli ili odakle dolaze. 

Pročitajte i ovo F-16 TREĆI DAN ZAREDOM Srušen novi objekt iznad SAD-a: Američka vojska oborila ga iznad jezera Huron

Pročitajte i ovo F-22 NOVI ULJEZ Srušen još jedan neidentificirani leteći objekt: Američki avion oborio ga u kanadskom zračnom prostoru

"Zovemo ih objektima, ne balonima. S razlogom", objasnio je general.

Pentagon je proteklih godina odlučio pogurati istraživanja vojnih viđenja NLO-a, onog što američka vlada naziva "neidentificiranim zračnim fenomenima" (engl. unidentified aerial phenomena, odnosno UAP).

Napori da se istraže neidentificirani objekti u svemiru, na nebu ili čak pod vodom, rezultirali su stotinama dokumentiranih izvješća koja se istražuju.

No Pentagon naglašava kako nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali da je Zemlju posjetio inteligentni izvanzemaljski život.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene