Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI ULJEZ

Srušen još jedan neidentificirani leteći objekt: Američki avion oborio ga u kanadskom zračnom prostoru

F-22
F-22 Foto: Afp
Još jedan neidentificirani leteći objekt oboren je iznad zračnog prostora Kanade, potvrdio je kanadski predsjednik Justin Trudeau.

Kanadski predsjednik Trudeau rekao je da je objekt narušio kanadski zračni prostor i da je oboren iznad Yukona na sjeverozapadu Kanade. I kanadski i američki zrakoplovi su pokrenuti kako bi pronašli objekt za koji Trudeau kaže da ga je uništio američki F-22.

Trudeau je naglasio da je dao nalog i da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, piše BBC.

"Kanadske snage će sada izvući i analizirati olupinu objekta", napisao je na Twitteru. 

 

Zahvalio je Sjevernoameričkom zapovjedništvu zračne i svemirske obrane (NORAD) koje je ranije priopćilo da je nadziralo "zračni objekt na velikoj nadmorskoj visini" iznad sjeverne Kanade.

Pročitajte i ovo F-22 Raptor Istraga u tijeku Vojni analitičar o srušenom objektu iznad Aljaske: "Zasad izvori iz Bijele kuće i Pentagona potvrđuju da pripada Kini"

NORAD je rekao CNN-u da ne može govoriti o detaljima vezanim uz ove aktivnosti, ali je potvrdio da su raspoređeni vojni zrakoplovi. Nije jasno o čemu se radi.

Pročitajte i ovo F-22 Raptor BIDEN IZDAO NAREDBU Srušen objekt iznad SAD-a, Bijela kuća poručila: "Oborili smo ga iznad Aljaske, bio je veličine automobila"

U petak je još jedan objekt oboren iznad Aljaske po nalogu američkog predsjednika Joea Bidena.

U kratkom priopćenju vojska je rekla da američke trupe, uključujući Nacionalnu gardu Aljaske, još uvijek provode aktivnosti potrage i vađenja tog objekta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene