Obavijesti Video Pretražite Navigacija

LP: Lyon osramotio Real Madrid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom kolu Lige prvaka u skupinama E, F, G i H najveće iznenađenje je pobjeda Steaue iz Bukurešta nad Dinamom iz Kijeva, dok su u ostalim utakmicama favoriti slavili.

Na stadionu Gerland u Lyonu domaćin je osramotio Real Madrid iako je rezultat bio 'samo' 2-0 za Francuze, ali prikazana igra je govorila više od konačnog rezultata. Prošle godine Lyon i Real Madrid sastali su se također na otvaranju Lige prvaka s malom razlikom, Lyon je tada bio bolji sa 3-0 čak nešto slabijom igrom nego danas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Ispali Real, Arsenal, Lille i Celtic Slika nije dostupna Liga prvaka: Pobjede Reala, PSV-a i Manchestera

Na samom otvaranju utakmice 'kraljevski' klub preuzeo je inicijativu i već kada se očitovala čvrsta ruka trenera Fabija Capella i odlično postavljena najjača momčad 'los galacticosa' Lyon je preuzeo igru i u 7. minuti Brazilac Juninho iz slobodnjaka sa 30 metara testira vratara Ikera Casillasa. Srećom po Real udarac je išao po sredini vratiju tako da je vratar uspio ukrotiti loptu. Samo četiri minute kasnije Brazilac dugom preciznom loptom pronalazi Freda koji je lobom matirao Casillasa. Veliku pogrešku kod pogotka napravio je stup obrane Fabio Cannavaro kojeg je lopta preskočila i koji nije spriječio Freda.

Rani gol iznenadio Madrižane

Rani pogodak totalno je iznenadio Španjolce, koji su ostali totalno nemoćni i iznenađeni odličnom igrom Francuza. U 14. minuti udarcem iz kuta Juninho pronalazi na petercu Maloudu koji glavom puca od poda, a Casillas uspijeva zaustaviti loptu na samoj crti. Lyon je još više pritisnuo, a lopta Sidneyja Govoua zamalo prolazi pored lijeve vratnice Madrižana.

U 31. minuti prekrasnim proigravanje Govoua Tiago lakoćom svladava Casillasa i rezultat na semaforu je 2-0 za Lyon. Odličnom igrom i proigravanjima igrači Lyona ne dozvoljavaju Madrižanima da priprijete golu. Madrižani ni sami nisu svjesni što im je opasnije slobodni udarci Juninha ili njegova proigravanja. Brazilac ponovo prijeti Casillasu, ovaj puta s 40 metara snažnim udarcem skoro vara vratara, koji odbija nakratko loptu koju glavom zahvaća Malouda, no Casillas ponovo brani. Tužno je gledati ovakav Real kada je uz takva imena i zvijezde Casillas najbolji njihov pojedinac.

Cannavaro tragičar utakmice

Prekrasnim Fredovim proigravanjem u 36. minuti Ravellie promašuje 100 postotnu priliku, a 5 minuta kasnije nakon driblinga Freda Malouda pogađa prećku. U samoj završnici poluvremena stup obrane, Cannavaro, dva puta griješi, a pridružuje mu se i vratar te dozvoljavaju Fredu da lagano matira Casillasa, no glavom prebacuje gol. Juninho slobodnjakom s 25 metara s lijeve strane dozvoljava Casillasu prekrasnu paradu.

Nakon poluvremena Real je počeo agresivnije igrati i nakon nekoliko izmjena u oba sastava Madrižani su bili malo konkretniji, no mreže se nisu više tresle.

Iako je rezultat utakmice na kraju utakmice bio 2-0 za Francuze pokazali su možda jedno od najljepših poluvremena u Ligi prvaka, a 'kraljevski' klub je prikazao vrlo blijedu igru i do 26. rujna i sljedećeg susreta u elitnom europskom natjecanju očekuje ih puno posla i uigravanja.

Iznenađenje večeri u Kijevu

U drugoj utakmici skupine E Dinamo Kijev nije dobro startao u ovogodišnjoj Ligi prvaka i poražen je na svom stadionu 4-1. Strijelac za Kijevljane bio je Sergej Rebrov, dok su za Rumunje golove postigli Ghionea, koji je i doveo goste u vodstvo, te Badea i Dica sa dva zgoditka.

U skupini F momčad Sir Alex Fergusona uz dosta muka svladala je sa 3-2 škotskog predstavnika. Nakon pogreške Rija Ferdinanda u 21. minuti Vennegoor of Hasselink zabija za vodstvo Celtica. Samo 11 minuta trebalo je Englezima da izjednače. Nepostojećim penalom nad Giggsom golom iz najstrože kazne rezultat izjednačava Saha. U 40. minuti lijepim dodadvanjem Paulea Scholesa Saha matira gostujućeg vratara i to golom kroz noge. Dvije minute kasnije Celitc izjednačava rezultat na 2-2 prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca. Strijelac je Japanac Nakamura s 20 metara koji pogađa donji lijevi kut vratara, koji se nije niti pomaknuo. Konačni rezultat u 47. minuti postiže Ole Gunnar Solskjaer nakon promašaja gotovo praznog gola Sahe.

U drugome susretu skupine F Kopenhagen i Benfica igrali su neodlučeno. Ovim rezultatom zadovoljniji su debitanti u Ligi prvaka Danci.

Arsenal lako s igračem više

U skupini G Arsenal je u gostima kod Hamburga lako svladao domaćina sa 2-1.

Već u 12. minuti 'topnici' su izborili penal nakon što je Robin Van Persie srušen u kaznenom prostoru. Crveni karton zaradio je vratar Kirschstein, a jedanaesterac je sigurno realizirao Gilberto Silva. Kratkim dodavanjem i igrom od noge do noge Englezi su prijetili Nijemcima, ali na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Londončana.

Na početku drugog dijela u 53. minuti Tomas Rosicky je prekrasnim pogotkom s 20 metara pod samu prećku svladao drugog vratara Nijemaca Poljaka Borutsa. U sudačkoj nadoknadi Hamburg je unatoč igraču manje uspio zabiti gol prošlogodišnjem finalisti Lige prvaka. Strijelac je bio Sanogo. Gol Nijemaca prekinuo je Jens Lehmanov niz od 854 minute bez primljenog pogotka u prestižnom uropskom natjecanju.

U drugome susretu skupine G Porto i CSKA Moskva odigrali su bez pobjednika. Gubitak od dva boda u ovome susretu od Olićeve momčadi mogao bi se pokazati ključnim na kraju skupine. Ivica Olić ušao je u igru u 76. minuti i malo je nedostajalo da se upiše u listu strijelaca.

U prvoj utakmici skupine H belgijski Anderlecht je kod kuće remizirao s francuskim Lilleom. Belgijci su poveli golom Pareje u 41. minuti, dok je za Francuze u 80. minuti izjednačio Fauvergue.

Milan i peti puta u LP starta pobjedom

Milan je u četiri prijašnja starta u Ligi prvaka krenuo pobjedama, pa se takav start očekivao i nakon utakmice s AEK-om na domaćem San Siru u drugoj utakmici skupine H.

Od samog početka za rossonere igrao je Dario Šimić, koji je solidno odradio posao na poziciji stopera. Milan je imao više od igre, a u 17. minuti Grci su kapitulirali. Nakon Maldinijevog centaršuta s lijeve strane prekrasnim udarcem glavom Pippo Inzaghi matirao je gostujućeg vratara. Milan je dominirao utakmicom, no nije uspijevao konkretizirati napade.

Tek pred kraj prvoga poluvremena Milanezi su nakon nabacivanja Kake s desne strane uspjeli zabiti gol. Još jedan gol glavom ovoga puta zabio je Yoann Gourcuff, koji je ove sezone stigao iz francuskog Rennesa.

Nakon prekršaja u kaznenom prostoru nad Inzaghijem Kaka najstrožu kaznu pretvara u 3-0 i 14 minuta prije kraja susreta definitivno rješava Milan svih problema u prvome kolu Lige prvaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene