Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Ispali Real, Arsenal, Lille i Celtic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastup u četvrtfinalu Lige prvaka nakon uzvratnih susreta izborili su Bayern, PSV, Manchester i Milan.

Bayern - Real 2:1

Iako je u prvoj utakmici odigranoj prije dva tjedna u Madridu  "kraljevski" klub slavio s 3:2, nije uspio izboriti ostanak u Ligi prvaka. Njemci su, naime, postigli pogodak više u gostima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Milanu pobjeda, Inzaghiju rekord Slika nije dostupna Video: Celtic lovi bod na San Siru

Gledatelji na stadionu Allianz Arena, njih oko 66.000, već su nakon 10 sekundi utakmice svjedočili najbrže postignutom pogotku u povijesti Lige prvaka. Hasan Salihamidžić ukrao je loptu Robertu Carlosu i proslijedio ju Rooyu Makaayu koji ju je jednostavno 'pospremio' u mrežu Ikera Casillasa. 

Dosadašnji rekord držao je veznjak Arsenala Gilberto Silva koji je u rujnu 2002. PSV-u  zabio gol nakon 20 sekundi utakmice.

"Taj gol je bio naprosto nevjerojatan. Dali smo im nevjerojatan poklon. Tko je mogao i pomisliti da bi se tako nešto moglo dogoditi. Teško se vratiti nakon toga, ali nije da nismo imali šansi, no nismo mogli pronaći metu", komentirao je nakon utakmice trener Reala Fabio Capello. 

U većem dijelu prvog poluvremena, Bavarci su definitivno dominirali. Imali su puno više šansi, ali samo je nepreciznost Podolskog, Schweinsteigera, Rooya Makaaya i van Buytena  Real spasila od još nedostižnijeg rezultata. Pred sam kraj prvog poluvremena 'trgnuo' se i 'kraljevski' klub. Raul, van Nistelrooy, Guti i Roberto Carlos imali su nekoliko dobrih prilika, no nisu bili dovoljno precizni.

Odmah na početku drugo poluvremena capello je uveo Antonia Cassana umjesto Gonzala Higuaina koji nije pokazao gotovo ništa u prvom dijelu utakmice. 

U 46. minuti van Bommel promašuje čisti 'zicer'. Nespretno je za dohvatio loptu i Casillas je još jednom uspio obraniti vrata Reala. 

U 54. Raul nabacuje van Nistelrooyu, no Kahn je na mjestu i spašava vrata Bayerna. Drugi gol pao je u 66. minuti iz kornera. Sagnol je nabacio u šesnaesterac gdje je najviši bio Brazilac Lucio, koji je glavom poslao loptu u mrežu Ikera Casillasa. 

Sudac Lubos Michel u 82. je minuti donio, prema mnogima, vrlo diskutabilnu odluku kada je dosudio prekršaj Lucia nad Robinhom u šesnaestercu i pokazao na bijelu točku. Nadu Realu vratio je u 83. minuti Ruud van Nistelrooy (bio je to njegov 49 pogodak u Ligi prvaka) s 11 metara. No, prije nego je izveo jedanaesterac, Van Bommel i Diarra dobili su po drugi žuti zbog prigovora i obje su momčadi ostale na 10 igrača. 

U 90. minuti, Sergio Ramos prevario je Olivera Kahna, ali je zgoditak poništen zbog igranja rukom. Utakmica je završila 2:1 i deveterostruki prvak Europe, Real, nije se uspio plasirati u četvrtfinale. Bio je to osmi uzastopni poraz momčadi iz madrida na gostovanju u Munchenu i to već četvrti rezultatom 1:2. 

Arsenal - PSV 1:1

PSV s plasirao u četvrtfinale, nako što je s prošlogodišnjim doprvakom Europe, Arsenalom, u Londonu odigrao 1:1. PSV je naime, imao prednost od jednog pogotka iz prve utakmice. 

Na stadionu Emirates, pred 60.000 gledatelja, Arsenal je od samog početka krenuo agresivnije, no pogodaka u prvom povuvremenu ipak nije bilo. 'Topnici' su poveli tek u 58. minuti, i to autogolom PSV-ovog braniča Alexa. 

Iako je sve ukazivalo na produžetke, Brazilac se na toj utakmici iz tragičara pretvorio u heroja. Naime, isti taj Alex u 83. minuti donio je prolaz PSV-u. Nakon slobodnog udarca Mendeza, Brazilac je uspio glavom poslati loptu u mrežu Jensa Lehmanna za konačnih 1:1.

Manchester - Lille 1:0

Manchester United definitivno je bio najuvjerljiviji, jer je francuski Lille, pobedio i na svom terenu, kao i prije dva tjedna u gostima.  

Iako je domaćin napadao većinu vremena, dvoboj je riješen tek u 72. minuti pogotkom Henrika Larssona, kojemu je ovo bila posljednja utakmica u dresu Manchestera. Iduću se srijedu, naime, Šveđanin vraća u Helsingborg koji ga je Unitedu i posudio. Cristiano Ronaldo uputio je odličan centaršut u šesnaestearac, a Larsson se najbolje snašao u skoku u prevario vratara Tonija Sylvu. 

Bila je to treća pobjeda "Crvenih vragova" protiv Lillea
rezultatom 1:0, te treća na Old Traffordu na kojoj Francuzi nisu uspjeli postići pogodak.

"Prošle sezone svi su se molili da ne dobiju Barcelonu, ali ove godine to nije slučaj ni s jednom momčadi. Bez obzira kojeg protivnika dobili u četvrtfinalu, vjerujem da možemo otići do kraja", rekao je poslije utakmice Sir Alex Ferguson, ali je ipak izrazio zabrinutost zbog povećeg popisa ozlijeđenih igrača ( Louis Saha, Ole Gunnar Solskjaer, Patrice Evra, darren Fletcher i Mikael Silvestre).

Milan - Celtic 1:0

Milan na San Siru, pred 52.918 gledatelja, svladao Celtic s 1:0, no teškom mukom tek u produžetku utakmice. 

Iako su crveno-crni imali 25 udaraca na gol, do produžetka nisu imali sreće, a Celtic je spašavao i izvrstan vratar Artur Boruc. Sporna situacija u regularnom dijelu utakmice bila je igranje rukom kapetana Milana Paola Maldinija, no sudac nije dosudio jedanaesterac za Celtic.

Uslijedili su produžeci, a već u trećoj minuti prvog, Kaka je domaćinu donio dugo priželjkivanu prednost koja je bila dovoljna za prolaz u četvrtfinale. Solo prodorom Brazilac je prevario obranu Škota i kroz noge Borucu postigao gol. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene