Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manchester United ili Milan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je kiks u prvenstvu protiv Middlesbrougha prošao bez težih posljedica, lider engleskog nogometnog prvenstva, Manchester United se može u miru koncentrirati na prvi polufinalni ogled Lige prvaka protiv Milana, koji je na rasporedu na Old Traffordu.

'Crveni vragovi' su protiv Middlesbrougha odigrali 1:1, međutim kako je Chelsea odigrao bez pogodaka protiv Newcastle Uniteda, Manchester je zadržao tri boda prednosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manchester United-Milan 3:2 Slika nije dostupna Ferguson: 'Moramo paziti da ne prođemo kao Lyon'

'Srećom, Chelsea nije iskoristio naš kiks i još uvijek imamo solidnu prednost. Međutim, utakmica protiv Middlesbrougha odavno je iza nas, sada su sve naše misli okrenute prema Talijanima', rekao je menadžer ManU-a Alex Ferguson koji ima velikih briga oko sastava zbog brojnih ozljeda. 

U susretu protiv Boroa ozlijedili su se Rio Ferdinand i
Kieran Richardson, a od ranije su izvan stroja Gary Neville, Mikael Silvestre, Nemanja Vidić, Park Ji-sung i Louis Saha.

'Ostao sam bez cijele obrane. Očekuje nas iznimno neugodan suparnik i moramo biti oprezni. Biti će to posve drugačija utakmica od one protiv Rome', dodao je sir Alex.

Njegov kolega na suparničkoj strani, Carlo Ancelotti neće previše mijenjati pobjednički sastav koji je slavio u Munchenu protiv Bayerna. Jedina promjena bit će u napadu, umjesto Filippa Inzaghia u momčad se vraća Alberto Gilardino. Upitan je i nastup ozlijeđenog Dide kojeg će ukoliko se Brazilac ne oporavi na vratima zamijeniti Željko Kalac. Hrvatski reprezentativac Dario Šimić nije najavljen u sastavu.

'Svi smo vidjeli što je Manchester učinio Romi. Ta je utakmica veliko upozorenje mojim igračima', izjavio je strateg Milana.

Milan je od 2003. godine, kada je osvojio svoj zadnji, od šest
naslova, igrao jedno finale i dva polufinala. Upravo je iskustvo
talijanskih igrača, ono što najviše brine Fergusona.

'Milan je prepun iskusnih igrača koji su već igrali polufinale Lige prvaka, a to u ovom natjecanju može biti velika prednost', smatra Ferguson.

Sastavi:

MANCHESTER UNITED: van der Sar - Fletcher ili G.Neville, O'Shea, Brown, Heinze - Cristiano Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Smith

MILAN: Dida ili Kalac - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaka - Gilardino

Sudac: Kyros Vassaras (Grčka) 

Dosadašnji susreti

Manchester United i Milan u Kupu/Ligi prvaka međusobno su igrali šest puta, Talijani su uspješniji i upisali su četiri pobjede, dok je United slavio dva puta. 

U Manchester su igrali tri puta, dva puta je slavio domaćin (2:1,
1:0), a jednom Milan (1:0). United je dobio osam od 12 domaćih ogleda protiv talijanskih klubova, no primio je pogodak u zadnjih pet susreta. Milan je na zadnjih 10 gostovanja u Engleskoj zabio tek pet pogodaka, a na četiri od zadnjih pet utakmica nije uspio pronaći put do suparničke mreže.

Manchester United - Milan 6 2 0 4 3:9

Rezultati:

Kup prvaka (polufinale - 1958):

Manchester United - Milan 2:1

Milan - Manchester United 4:0

Kup prvaka (polufinala - 1969):

Milan - Manchester United 2:0

Manchester United - Milan 1:0

Liga prvaka (osmina finala - 2005)

Manchester United - Milan 0:1

Milan - Manchester United 1:0

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene