Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambicije Nike Fleiss

Bila je sportska zvijezda, a za Dnevnik Nove TV dala je svoj prvi politički intervju: "Nema ljepšeg mjesta nego što je Samobor. Odlučila sam početi mijenjati stvari"

Aktualno Galerija Nika Fleiss Nika Fleiss Foto: DNEVNIK.hr +0 Nika Fleiss i Sabina Tandara Knezović Galerija 1/2 >>
Nekadašnja skijašica, Nika Fleiss, odlučila se kandidirati za gradonačelnicu Samobora na lokalnim izborima u svibnju. Koji su joj planovi i kako je došlo do podrške HDZ-a, iako je nezavisna, otkrila je za Dnevnik Nove TV.

Nika Fleiss, naša bivša skijašica, odlučila je ući u politiku. Nakon 12 godina Kreše Beljaka, kandidirat će se za gradonačelnicu Samobora.

Otkud toliki obrat u njezinoj profesionalnoj karijeri, otkrila je Sabini Tandari Knezović u svom prvom političkom televizijskom nastupu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi crobarometar Koji su političari najpopularniji? Doznajemo i koji problemi građane najviše tište te koliko njih se brine oko korone

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skandal u Drnišu Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a, mnogi neugodno iznenađeni, a tu je još jedan problem: "Ne postoji ni deklaracija, nema niti datuma kad je napravljena, od kojih sastojaka"

Za ovaj veliki korak u novoj karijeri odlučila se zato što jako voli svoj grad i misli da ima puno potencijala i mjesta za promjene koje će biti od koristi njezinim sugrađanima. ''Nema ljepšeg mjesta nego što je Samobor. Odlučila sam početi mijenjati stvari'', rekla je. 

Da politika nije fair play, nije svjesna, govori. ''Nisam svjesna jer još uvijek volim vjerovati da može biti fair play igra, tako sam odgajana. Mislim da fair play proizlazi iz obiteljskog odgoja'', objasnila je.

''Vjerujem da se može na ispravan i korektan način odabrati ljude po stručnosti, iskustvu, a ne po obiteljskim vezama i političkim strankama'', naglasila je Fleiss.

Iako je nezavisna, na lokalnim izborima potpora će joj biti Hrvatska demokratska zajednica. ''Nezavisna i svoja i takva ću ostati. Mi Samoborci volimo se nalaziti na kavama, svi se osvrnemo na neke stvari u našem gradu i bilo je tu nekih nezadovoljstva. U nekom tom razgovoru bio je moj prijatelj koje je moje vizije i poruke prenio ljudima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Oni su me kontaktirali, našli smo se u istim vizijama'', prepričala je kako je došlo do suradnje, no ne planira se učlaniti niti u jednu stranku. ''Šta će mi to'', govori.

Kada bi dobila povjerenje sugrađana, napravila bi duboku analizu da uvidi koje su promjene zaista potrebne Samoboru. Za početak, govori, Gradska uprava trebala bi imati bolju komunikaciju sa sugrađanima. ''Oni su u službi nas, a ne obrnuto'', izjavila je Fleiss. Još uvijek vjeruje da se grad može voditi kao ''ozbiljnu tvrtku sa sposobnim, a ne podobnim ljudima''.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nikoga nije štedio Milanović žestoko branio Đurđević: "Plenković je ružan. Ne mislim fizički. Ovo je divljačka uvreda žene. Pupovac? Prljavi. Njonjo? Zao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravomoćno osuđen Zoran Mamić odletio u Dubai: "Istina je. On je slobodan čovjek, u tome nema ništa sporno. Stvorila se velika fama"

Zatim, povlačila bi više novaca iz EU fondova. Tužno joj je, kaže, da je Samobor među zadnjima u Hrvatskoj po tom pitanju. 

Nije ju strah uhvatiti se u koštac sa svim problemima koje Samobor ima. Štoviše, to smatra izazovom i bila bi joj čast raditi sa sugrađankama i sugrađanima za boljitak svih. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene