Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dnevnik iz Zagreba

Tijekom snimanja sreli roditelje kandidata, majka upozorila što je Zagrepčanima najvažnije: ''Imat ćeš, mama, vezu!'' Otkrivamo nepoznate detalje iz privatnog života

Aktualno Galerija Dnevnik iz Zagreba Dnevnik iz Zagreba Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr Joško Klisović Joško Klisović Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović Davor Filipović Foto: DNEVNIK.hr +4 Jelena Pavičić Vukičević Galerija 1/9 >>
U nastavku obilaska hrvatskih gradova uoči lokalnih izbora, ovaj smo put ostali u Zagrebu. U metropoli je pregršt kandidata, a mi smo razgovarali s njih osmero koji žele u gradonačelničku fotelju. Otkrili su nam dosad nepoznate detalje iz privatnog života.

Kandidate smo snimali u samom centru grada, nije bila subota ni prava zagrebačka špica, ali građane koji su šetali po središnjem trgu zaintrigirale su naše kamere. Ravnopravno su sudjelovali u kreiranju pitanja, dobacivali su kandidatima, obećavali svoj glas na izborima ili darivali cvijeće. Jedini kandidat kojem se nitko nije obratio bio je HDZ-ovac Davor Filipović. No možda je on jedini koji svoju šetnju i ''slučajne'' prolaznike nije organizirao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USUSRET IZBORIMA Aktualni dogradonačelnik Marijo Ćaćić objavio kandidaturu za gradonačelnika Knina Tomislav Tomašević OSVAJANJE METROPOLE Tomašević otkriva što će učiniti s velikim brojem zaposlenih u zagrebačkoj upravi i poduzećima, ali i koliko će pročelnika zadržati ako pobijedi na izborima

Jedan je kandidat tijekom snimanja sreo mamu i tatu, drugom je gospođa prigovarala zbog modnog izričaja, a najpoznatiji pjevač među wannabe gradonačelnicima imao je čast da mu prolaznik zapjeva, i to njegovu pjesmu.

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna

Vesna Škare Ožbolt kasnila je na početak snimanja, a došla je s cijelom delegacijom onih koji su se brinuli da dobro izgleda, da joj mikrofon bude postavljen na boljem mjestu, odradili su s njom i cijeli fotosešn. Odavno je ona u politici, a zanimljivo je objasnila zašto se odlučila za ovu utrku. Još je zanimljiviji odgovor bio na pitanje što sluša. A tek kad se budi...

Tomislav Tomašević, Možemo!

I Tomislav Tomašević iz Možemo! kasnio je koju minutu. Kasno je legao jer, kao pravi budući gradonačelnik, čak i kasno navečer održava sastanke. Iako odaje dojam da se uozbiljio, ipak nam je priznao da zna zapjevati na svadbama. Bio je tu red smijeha, ali i red odgovora na koje se nismo suzdržali reći mu da je – dosadan. Nije se naljutio.

Joško Klisović, SDP

Ispratili smo Tomaševića iščekujući još jednog, mislili smo, dosadnog i ozbiljnog kandidata. On je došao čak prije zakazanog termina i odmah na početku uspio nas je razuvjeriti da je samo diplomat koji ozbiljno govori o važnim temama. Opći dojam dodatno su popravili oni koji su zaslužni što Joško Klisović (SDP) uopće postoji. Nakon što je rekao da čak ni za Advent neće biti šatora na Trgu, umirio nas je rješenjem da će se u to doba ipak moći u gradu popiti kuhano vino.

Davor Filipović, HDZ

HDZ-ov kandidat Davor Filipović na početku je bio vrlo oprezan. Požalio se da novinari njega uvijek suočavaju s teškim pitanjima, da mu izvlače odgovore iz konteksta i sumnjičavo slušao naša objašnjenja da slijedi ležerna šetnja i ćaskanje. U nekoliko navrata vidjeli smo opuštenog Filipovića koji s guštom govori o košarci, svome sinu, ali i o tome da sluša rap. Otkrio nam je još jednu svoju strast zbog koje smo se malo odmaknuli od njega. Provjerili smo i govori li ''kaj''.

Jelena Pavičić Vukičević, BM 365

Kandidatkinja stranke pokojnog gradonačelnika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević priznala nam je da je sve svoje privatne planove stavila na čekanje nakon što se upustila u utrku za gradonačelnicu. Ipak, nastavila je ganjati sveučilišnu karijeru i učiti švedski, a u videu možete pogledati kako joj ide (Alert: nema psovki!). Jedno teško pitanje jedva smo joj uspjeli postaviti jer na svakom koraku netko ju je zaustavio. Ne samo netko nego i jedna poznata glumica. Jelena Pavičić Vukičević snimanje je završila s toliko cvijeća da ga je na kraju mogla i prodavati.

Anka Mrak Taritaš, GLAS

Prodavati karte za vlastiti koncert vjerojatno je jedna od najvećih želja iduće kandidatkinje – Anke Mrak Taritaš iz GLAS-a. Otkrila nam je zašto joj karijera nije otišla u tome smjeru iako o tome sanja, a vrlo zanimljivo odgovorila na pitanje zašto je krenula u ovu utrku. Kuha, pere, pegla, skija, otkrila nam je i druge nepoznate detalje o sebi, pa čak i jednu stvar o kojoj joj je inače zabranjeno govoriti.

Zvonimir Troskot, Most

Kandidat Mosta Zvonimir Troskot i prije početka snimanja shvatio je da se radi o opuštenom i ležernom formatu. Postavili smo mu bubicu za snimanje i rekli da će ga stresti struja ako ne bude govorio istinu. Nakon ne baš dugog nagovaranja nasred Trga učinio je nešto za što je mislio da nikad neće, ali sad je gotovo. Ta znao je da su upaljene kamere. Priznao je na kraju da je uživao i zapravo je žalilo što smo sve snimili iz prve jer on je htio i još i opet.

Miroslav Škoro, Domovinski pokret

Na kraju nam je došao čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. Odmah je priznao da se pripremao gledajući naš serijal iz Osijeka i Vukovara, gdje velike nade polaže u svoje kandidate. Iako je pjevač, za pjesmu u njegovu videu nije se pobrinuo on sam, već slučajni prolaznik koji je za svoj nastup od Škore dobio i odgovarajuću nagradu. Gospodin je želio nastaviti s koncertom nasred Trga, ali Škorina asistentica pobrinula se da slavu potraži negdje drugdje. Bilo je tu još slučajnih prolaznika koji su željeli čestitati Škori i stisnuti mu ruku. Je li i njima platio? Pogledajte u videu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene