Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darovi uoči izbora?

Analiza Mislava Bage: "Sumnjam da će Plenkoviću proći zabrana rada nedjeljom, a ako obeća i ovo onda znači da je gusto"

Rad nedjeljom, točnije zabrana, bila je aktualna tema i za Sanaderove ere. I on je probao, ali nije uspio u zabrani rada nedjeljom. Kolike su šanse da zabrana prođe Andreju Plenkoviću u Dnevniku Nove TV analizirao je Mislav Bago.

"Iskreno sumnjam da će Plenković u tome uspjeti, jer su dosad bila dva pokušaja da se zabrani rad nedjeljom, a Ustavni sud je to oba puta srušio. Ustavni sud i tad je smatrao da ne mogu biti povlašćeni, da primjerice na benzinskima ili u pekarnama možete kupovati kao u trgovačkim lancima, a da trgovački lanci budu zatvoreni. Ustavni sud to smatra neravnopravnošću zato što moraju biti jasni razlozi zašto nešto ne radi, a zašto nešto radi. Tako da će se morati svojski namučiti da im taj zakon prođe, a da ga Ustavni sud ne sruši“, objašnjava Mislav Bago.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Javio se iz Porta Plenković brani zabranu rada nedjeljom, nije prošlo bez Milanovića: "To još nije viđeno, takvo političko divljaštvo i primitivizam" Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka - 3 tko će vladati osijekom? SUČELJAVANJE Kandidate podijelio vječni problem Osijeka, a jedan se pohvalio majčinim uspjesima: "Bila je višestruka prvakinja Balkana"

Uoči lokalnih izbora "poklopila" su se još neka obećanja, ali darovi poput COVID dodatka i povrata poreza. Je li ih previše uoči izbora?

"To se sve tako sklopilo u tih desetak dana. U Vladi kažu da se to mjesecima i godinama pregovara, ali sasvim je jasno da je obećanje možda podstreh HDZ-ovim biračima ili neodlučnima da glasaju za njih. Ne bi me čudilo, kako je krenulo, a deset dana je ostalo, da Vlada napokon ispuni još jedno svoje veliko obećanje staro četiri godine, a to je da kupimo Inu. Znamo da je premijer to obećao, ništa od toga, a ako i to obeća u završnici kampanje, znači da je vrlo gusto", ocjenio je Bago.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene