Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 4000 novooboljelih

Slovačka ima rekordan broj novozaraženih koronavirusom, lokalni mediji vladine mjere nazivaju "kaotičnima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka je potvrdila rekordnih 4046 zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata, objavile su u petak zdravstvene vlasti te zemlje.

Zdravstvene organizacije već su upozoravale da se bolnice približavaju granicama svojih kapaciteta i kritizirale vladino postupanje u pandemiji, opisavši ga "kaotičnim".

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Većina trgovina u Slovačkoj zatvorena je od 19. prosinca, osim prehrambenih trgovina, ljekarni i benzinskih postaji.

Istog dana uveden je policijski sat. Građanima je dopušten odlazak na posao i tjelovježba na otvorenom.

Lokalni mediji kritično pišu o tome što je dopušteno skijanje i što dva kućanstva mogu zajedno prenoćiti u odmaralištima.

Jedno od najpoznatijih skijališta u zemlji pripada Borisu Kollaru, desničarskom predsjedniku slovačkog parlamenta i čelniku stranke Mi smo obitelj - druge najveće stranke u vladajućoj koaliciji.

Slovačka, zemlja s 5,5 milijuna stanovnika, privukla je svjetsku pozornost u studenom uvođenjem masovnog testiranja. Slovački premijer Igor Matovič prvo je rekao da je taj potez bio alternativa novom zatvaranju zemlje, ali je kasnije priznao rastuću opasnost od preopterećenja bolnica.

Matovič i drugi članovi vlade prošli tjedan su objavili da su pozitivni na koronavirus.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene